Dagens Næringsliv

Åpne i appen

Åpne

Kriseløsninger

Tekst

Vil du få varsel hver gang Sarah Hambro publiserer noe?

Du bestemmer selv hvor ofte, og kan skru av varselet når som helst.

Avbryt
Foto
Fem brød og to fisk var nok for Jesus – vi andre må ty til kyllingklubber når vi skal mette folkemengder.

Fem brød og to fisk var nok for Jesus – vi andre må ty til kyllingklubber når vi skal mette folkemengder.

Når de andre i tapasgruppen bebuder brød og oliven til koldtbordet, er det på tide å tenke kvantitet fremfor kvalitet.

Sitt gjerne på din høye hest og si at du bare kjøper hel, økologisk kylling, at noe annet er dyreplageri og miljøkriminalitet og en hån mot den gode smak. Av og til må du bare bite det i deg, og det er når du skal mette en skoleklasse på lavt budsjett og lite tid.

Billig og enkelt

Kyllingklubber eller overlår er en billig og enkel løsning når det er mange munner å mette og det viktigste er å stille sulten. Er det helt krise, finnes ferdigmarinerte og stekte klubber som bare trenger å varmes, og hvis publikumet er mer vant med McDonalds enn Maaemo, er alle glade. Men å legge kyllingbitene i en god marinade og steke dem i ovnen selv krever marginalt mer med tid og bare litt planlegging og gir strengt tatt en bedre matopplevelse.

Kvantitet teller

Jesus mettet angivelig fem tusen med fem brød og to fisker; de mer praktisk anlagte kommer lenger med et par kilo fra frysedisken som sitt bidrag på festbordet. Doble eller triple gjerne oppskriften under og legg bitene på to brett i ovnen hvis du virkelig er bekymret for mengden.

Nesten alle kombinasjoner av hvitløk, soyasaus, noe søtt og noe sterkt, er en vinner i kombinasjon med kylling. Raust med ingefær og et snev av miso gir denne marinaden særpreg, og selv om det er litt plundrete å raspe ingefær i store mengder, lar denne seg mikse på 15 minutters arbeid kvelden før.

Legg kyllingstykkene så i tette plastposer sammen med marinaden i en skål i kjøleskapet, og stek dem så nære servering som mulig.

(Vær nøye med hygienen. Rå kylling tåler maksimalt to timer i romtemperatur, men stekt kan den klare opptil fire timer. Går det lenger mellom steking og spising enn dette, kjøl det stekte kjøttet ned først.)

Server med et dryss av fersk koriander og gjerne svarte sesamfrø. (Vilkår)Copyright Dagens Næringsliv AS og/eller våre leverandører. Vi vil gjerne at du deler våre saker ved bruk av lenke, som leder direkte til våre sider. Kopiering eller annen form for bruk av hele eller deler av innholdet, kan kun skje etter skriftlig tillatelse eller som tillatt ved lov. For ytterligere vilkår se her.

-
+

Kyllingklubber marinert i ingefær og miso

  • 1.8 kgKyllingklubber (tin først hvis de er frosne)
  • 50 mlMørk soyasaus
  • 50 mlTørr sherry eller sake
  • 50 gBrunt sukker
  • 2 tsMiso (brun eller hvit)
  • 50 gSkrelt og revet ingefær
  • 4 stkFedd hvitløk
  • 1 stkBunt koriander
  • 2 ssSvart sesam

Slik gjør du

  • Skrell og riv hvitløk og ingefær på et rivjern.
  • Bland det sammen med sukker, soyasaus, sake og miso.
  • Hell i en eller to solide plastposer og legg kyllingklubbene i posen før du knyter igjen.
  • Vend kyllingbitene i posen så marinaden blir jevnt fordelt.
  • La ligge i kjøleskapet i minst 4 timer, gjerne over natten.
  • Varm ovnen til 200 grader og stek kyllingene i langpanne i ca 30 minutter.
  • Server varme eller ved romtemperatur med et dryss av koriander og svarte sesamfrø.