Dagens Næringsliv

Åpne i appen

Åpne

Fisk

Torsk ceviche møter søtpotet-hummus og granateple

Oppskrift på ceviche med søtpotet, hummus og granateple

Oppskrift på ceviche med søtpotet, hummus og granateple

-
+

Ceviche

  • 400.00 g torskefilet
  • 4.00 stk lime, saften
  • 2.00 ts sukker
  • 0.50 ts salt
  • 1.00 stk granateple
  • 1.00 stk liten rødløk, hakket
  • 1.00 stk sitron, skallet
  • 2.00 ss olivenolje
  • fersk koriander, hakket
  • pepper

Søtpotet-hummus

  • 1.00 stk stor søtpotet, skrelt og i biter
  • 1.00 stk boks ferdigkokte kikerter
  • 2.00 ss vann fra kikertene
  • 2.00 ss tahini
  • 2.00 stk hvitløksfedd, knust
  • 1.00 ts spisskummen
  • 1.00 stk sitron - juice og litt revet skall
  • 2.00 ss ekstra virgin olivenolje
  • salt

Første gang jeg smakt ceviche ble jeg momentant forelsket i retten. Den hadde alt jeg likte. Søt, surt og salt, fisk, chili og koriander, i tillegg er den enkel å lage. Denne ceviche møter mitt land i form av søtpotethumus med spisskummen og granateplekjerner.

Ceviche

Skjær torsken i biter, legg dem i en bolle. Bland sammen  limesaft, sukker, salt, chili, løk, revet sitronskall og pepper og hell over fisken. Bland godt sammen og sett i kjøleskapet i 2 timer.

Snu litt på fiskebitene underveis, slik at alle bitene blir godt marinert av sitrus. Smak til med mer salt og tilsett granateplekjerner, olje og hakket koriander rett før servering.

Søtpotet-hummus

Kok søtpotet til myk, hell av kokevann og bland bitene med de øvrige ingrediensene. Kjør alt til en pure i en kjøkkenmaskin eller stavmikser og smak til med salt. Hummus skal ha en myk konsistens. 

Server ceviche opp på hummusen toppet med noen dråper olivenolje eller som en del av et større måltid i en mezze.