Dagens Næringsliv

Åpne i appen

Åpne

Én klase druer solgt for 70.000 kroner

Tekst
Denne drueklasen ble i går solgt for 70.000 kroner Foto: Getty Images

Denne drueklasen ble i går solgt for 70.000 kroner Foto: Getty Images

Ingen høyere? Solgt! En klase Ruby Roman druer ble i går solgt for svimlende en million yen på auksjon i Ishikawa-distriktet i Japan.

Det er ikke uvanlig at en vinflaske kommer opp i beløp som kan få enhver til å rykke i stolen. Men det er lite sammenlignet med hva japanere kan være villige til å betale for ferske luksus-druer. For samme pris som klasen som igår ble solgt på Japans vestkyst, kan man skaffe seg to flasker Romanée-Conti 2012. Vinen som nylig fikk 100 poeng av DNs vinanmelder Merete Bø.

RØDE OG SØTE

Det var kjøkkensjefen på Hotel Nikko Kanazawa som fikk tilslaget på druene. Druene vil bli brukt til desserter i hotellets restaurant de neste dagene, skriver The Wall Street Journal. Den rekordhøye salgssummen for klasen som bestod av 26 druer til en samlet vekt av 700 gram, var nesten dobbelt så høy som fjorårets rekord på 550.000 yen. Da var det også ruby roman-druer som gikk under hammeren. Det betyr at én enkelt drue havnet på rundt 2600 kroner.

Druetypen ruby roman er utviklet over 14 år - og det er lagt vekt på at druen skal ha god sødme og lav syre. Druene kom først på markedet i 2008, og har siden satt auksjonsrekord nesten hvert år.

Kjøkkensjefen Masayuki Hirai på Hotel Nikko Kanazawa han har uttalt til den statlige tv-kanalen NHK at han ville at verden skulle få øynene opp for Ishikawa-regionens skatter. En ny Shinkansen-linje åpnet tidligere i år - og har gjort reisen til regionen betydelig enklere. Hvis du tilfeldigvis bor på hotellet, eller er i nærheten - dropp sjokoladekake til dessert, unn deg en drue.

Det første partiet av årets avling frukt og andre matvarer sies å bringe lykke i Japan, og oppnår ofte priser langt over reell markedspris på auksjon.

Les mer om mat og vin på Smak.no

Meld deg på nyhetsbrev fra Smak.no her(Vilkår)Copyright Dagens Næringsliv AS og/eller våre leverandører. Vi vil gjerne at du deler våre saker ved bruk av lenke, som leder direkte til våre sider. Kopiering eller annen form for bruk av hele eller deler av innholdet, kan kun skje etter skriftlig tillatelse eller som tillatt ved lov. For ytterligere vilkår se her.