Dagens Næringsliv

Åpne i appen

Åpne

Fyll termosen med noe nytt

Tekst
Foto
I frikasseen brukes det kyllinglår i frikasseen, der er litt mer lettvint enn en hel kylling. Kokte kyllingbryst blir lett tørt, sier kokken. Foto:

I frikasseen brukes det kyllinglår i frikasseen, der er litt mer lettvint enn en hel kylling. Kokte kyllingbryst blir lett tørt, sier kokken. Foto:

Ta suppen i sekken: Karl Torbjørn Andersen på Smalhans fyller termosen med gresskarsuppe og kyllingfrikassé

En kjele fylt med ingefærrot, sitronskiver og chili står og damper på kjøkkenet. Drikketermosen kan godt fylles med noe annet enn kakao, te og toddy, synes kjøkkensjef Karl Torbjørn Andersen på restaurant Smalhans i Oslo.

– Det er fint med noe som varmer skikkelig, og i ingefærteen kan man justere chilinivået etter kuldeforholdene ute, sier Andersen. Skulle det være solvarmt i hytteveggen kan teen gjerne serveres kald med isbiter i stedet.

Se oppskrift på ingefærte.

Drømmen i disse dager er gjerne fjellpåske med hvite vidder eller sjøpåske med strandhugg. Men vinden kan være sur, og ikke alle behersker kunsten å fyre opp et bål. Det er da termosen kommer inn. Den kan fylles med så mye. Wienerpølser er én ting, ulike supper og enkle gryteretter er andre. Mattermos som er ekstra rommelig fås fra under 200-lappen og oppover, men helt vanlige termoser kan også gi plass til mye, bare bitene ikke er for store.

Gresskarsuppen er italienskinspirert og får god fylde med parmesan i. Foto:

Gresskarsuppen er italienskinspirert og får god fylde med parmesan i. Foto:

Se oppskrift på gresskarsuppe.

En gul gresskarsuppe eller kyllingfrikasse gir påskefeeling, energi og varme.

– Gresskarsuppen er italienskinspirert og får litt god fylde med parmesan i. Kyllinglår i frikasseen, er litt mer lettvint enn en hel kylling. Og bare kokte kyllingbryst blir lett tørt, sier kokken.

Suppe i sekken

Selv er han glad i god turmat, og på jakt med kameratene har han gjerne et stykke god ost, som comté, i lomma, som er lett tilgjengelig for en jafs nå og da. En god pølsesnabb får henge på sekken.

Se oppskrift på kyllingfrikassé.

Karl Torbjørn Andersens beste tips om man går mye på tur og liker å spise godt, er å investere i en rimelig vakumeringsmaskin. Da kan det meste lages på forhånd, vakumeres, og varmes raskt på stormkjøkkenet eller bålet.

Men den gode, gamle termosen duger også.

 (Vilkår)Copyright Dagens Næringsliv AS og/eller våre leverandører. Vi vil gjerne at du deler våre saker ved bruk av lenke, som leder direkte til våre sider. Kopiering eller annen form for bruk av hele eller deler av innholdet, kan kun skje etter skriftlig tillatelse eller som tillatt ved lov. For ytterligere vilkår se her.

Dine data på DN

DN er en del av NHST Media Group AS, som nå er ansvarlig for håndtering av dine data på DN. Vi bruker informasjonskapsler og dine opplysninger for å gi deg en sikker og god brukeropplevelse. Vi analyserer bruk for å kunne forbedre NHSTs tjenester, og for å tilpasse annonser og deler av innholdet du ser og bruker. Dersom du er innlogget, kan du endre dine innstillinger for personvern.

Les mer Ok, jeg skjønner