Dagens Næringsliv

Åpne i appen

Åpne

Godt og grønt

Bakt sellerirot

Oppskrift på bakt sellerirot av Jo Bøe Klakegg og Björn Svensson

Oppskrift på bakt sellerirot av Jo Bøe Klakegg og Björn Svensson

-
+

Bakt selleri

  • 1.00 liten sellerirot
  • 100.00 g salt
  • 200.00 g hvetemel
  • vann
  • ferske einebærbusker

Ramsløk- og einebærbusker

  • 100.00 g temperert usaltet smør 
  • 20.00 g ramsløk
  • 50.00 stk enebær (ferske grønne) 
  • salt

Sprø løk og potet

  • 2.00 stk gul løk
  • 5.00 stk mandelpoteter
  • frityrolje

Med ramsløk- og einebærsmør, sprø løk og potet.

SLIK GJØR DU

Lag en saltdeig av 1 del salt, 2 deler mel og vann. Lag til en seig deig som du pakker rundt selleriroten, med noen små enebær og kvister mellom deigen og roten. Bak i ovn på 180 grader i 90 min.

Ta bort saltdeigen, pensle selleriroten med litt olje og legg tilbake i ovnen. Stek på 180 grader i ca. 45 minutter. Den skal være sprø og seig i skallet og mos inni.

RAMSLØK- OG EINEBÆRSMØR

Ha alt i mikser og kjør fint.

SPRØ LØK OG POTET

Kutt løken i små terninger. Gi dem et oppkok i melk og sil av. Vend den kokte løken i mel og friter på 180 grader til gylden og sprø.

Skrell poteten og kutt i tynne skiver og friter på 180 grader. La dem renne av på tørkepapir. Ha potet og løk i mikser og kjør til små sprø biter, bruk puls knappen.

Server «åpnet» sellerirot som en bakt potet med kryddersmør oppi og løk-potet-strøssel oppå.

Se viner som passer til:

Grønnsaker i Vindatabasen