Med ramsløk- og einebærsmør, sprø løk og potet.
SLIK GJØR DU
Lag en saltdeig av 1 del salt, 2 deler mel og vann. Lag til en seig deig som du pakker rundt selleriroten, med noen små enebær og kvister mellom deigen og roten. Bak i ovn på 180 grader i 90 min.
Ta bort saltdeigen, pensle selleriroten med litt olje og legg tilbake i ovnen. Stek på 180 grader i ca. 45 minutter. Den skal være sprø og seig i skallet og mos inni.
RAMSLØK- OG EINEBÆRSMØR
Ha alt i mikser og kjør fint.
SPRØ LØK OG POTET
Kutt løken i små terninger. Gi dem et oppkok i melk og sil av. Vend den kokte løken i mel og friter på 180 grader til gylden og sprø.
Skrell poteten og kutt i tynne skiver og friter på 180 grader. La dem renne av på tørkepapir. Ha potet og løk i mikser og kjør til små sprø biter, bruk puls knappen.
Server «åpnet» sellerirot som en bakt potet med kryddersmør oppi og løk-potet-strøssel oppå.