Dagens Næringsliv

Åpne i appen

Åpne

Godt og grønt

Nypotetsalat

Oppskrift på kokte nypotetsalat av Jo Bøe Klakegg og Björn Svensson

Oppskrift på kokte nypotetsalat av Jo Bøe Klakegg og Björn Svensson

-
+

Poteter

  • 800.00 g nypotet
  • 1.50 dl kjernemelk (eller skummet kulturmelk) 
  • 20.00 g smør
  • 2.00 dl vann
  • salt

Bønner

  • 300.00 g grønne bønner (aspargesbønner eller haricots verts) 
  • 100.00 g tørket sukkertang
  • sitron
  • olje
  • salt

Knuste poteter med grønne bønner og toastet tang.

SLIK GJØR DU

Vask potetene rene for jord. Kok dem under lokk med 2 dl vann og 20 g smør. Når potetene er ferdig skal det ikke være noe særlig vann igjen. De kan gjerne koke litt i stykker. Tilsett kjernemelken til slutt og la det trekke inn i potetene.

Skrell litt tykke biter av skall av et par av potetene. Kok dem et par minutter i saltet vann. Tørk dem på papir og friter dem i olje på 180 grader.

BØNNER

Vask bønnene, tørk dem godt. Ha litt olje på bønnene og legg dem på en veldig varm kullgrill eller grillpanne.

Grill kun på ene siden i ca. 1 min. Ha dem i en bolle og smak til med salt, olje og sitron.

Man får kjøpt tørket sukkertang på helsekostbutikker. Spre tangen på et stekebrett og stekt i ovnen på 180 grader i 20 minutter.

Server de lett knuste potetene med grillede bønner. Strø over ristede tangbiter og skallchips.

Se viner som passer til:

Grønnsaker i Vindatabasen