Dagens Næringsliv

Åpne i appen

Åpne

Godt og grønt

Sellerigrøt

Oppskrift på sellerirot av Jo Bøe Klakegg og Björn Svensson

Oppskrift på sellerirot av Jo Bøe Klakegg og Björn Svensson

-
+

Ingredienser

  • 4.00 dl havreflak
  • 1.00 l h-melk
  • 100.00 g sellerirot i terninger
  • 3.00 stk selleristenger i skiver
  • 25.00 g rug
  • 25.00 g malt
  • 25.00 g villris

Med selleri og puffet korn.

SLIK GJØR DU

Kok rug, malt og villris mørt – veldig mørt – i vann. Sil av og tørk helt tørt igjen på 50 grader i ovnen. Friter de tørkede kornene i olje på 200 grader.

Kutt sellerirot i små terninger. Blansjer i lettsaltet vann i ti minutter.

Ha havreflakene i en sil og sil bort melstøvet og de aller minste havrebitene.

Stek flakene på brett i ovnen på 180 grader i cirka 10 minutter.

Varm melk og havre i en kjele opp til kokepunktet, ha i salt og rør rundt. Rør inn de blansjerte sellerirot-terningene.

Server grøten toppet med selleristangskiver og friterte korn.