Dagens Næringsliv

Åpne i appen

Åpne

Godt og grønt

Bakt brokkoli

Oppskrift på bakt brokkoli av Jo Bøe Klakegg og Björn Svensson

Oppskrift på bakt brokkoli av Jo Bøe Klakegg og Björn Svensson

-
+

Brokkoli

  • 1.00 stk stor brokkoli
  • nøytral olivenolje
  • salt og pepper

Estragonmajones

  • 1.00 stk eggeplomme
  • 1.00 bunt estragon
  • 3.00 dl solsikkeolje
  • 1.00 ss sterk sennep
  • epleeddik
  • salt

Hvitløk og brødrasp

  • 10.00 stk fedd hvitløk
  • 1.00 l solsikkeolje
  • pankomel (eller annen brødrasp)
  • smør

Estragonmajones, sprø hvitløk og brødrasp gir god biffsmak.

SLIK GJØR DU

Sett ovnen på 230 grader. Kutt av én centimeter av stilken på brokkolien. Skjær på langs fra topp til bunn i skiver på cirka en halvcentimeter. Du vil ha mest mulig hele «trær».

Legg brokkolien på et stekebrett med bakepapir. Smør skivene inn med olje, salt og sort pepper. Bak dem i ovnen i ca. 15 minutter eller til de har fått litt brunsvidde kanter.

ESTRAGONMAJONES

Plukk bladene av en bunt estragon. Ha olje og estragon i en håndmikser eller kjøkkenmikser. Bland det helt fint i cirka fem minutter.

Ha eggeplommen og sennepen i en skål og visp estragonoljen inn litt og litt. Press gjennom en sil og smak til med salt og eddik. Spe ut med litt vann hvis majonesen blir for tykk.

HVITLØK OG BRØDRASP

Høvle eller skjær syltynne skiver av hvitløken. Ha i en kjele og dekk med kaldt vann. Kok opp og sil av vannet med en gang og skyll i kaldt vann. Tørk hvitløken og friter deretter i solsikkeoljen til den er gylden og sprø.

Stek panko eller brødrasp gyldent i smør, legg på papir og la tørke.

Servér ved å vende brokkolien i majonesen, strø over hvitløkchips og brødrasp.

Se viner som passer til:

Grønnsaker i Vindatabasen