Dagens Næringsliv

Åpne i appen

Åpne

Godt og grønt

Sauterte grønne blader

Oppskrift på sauterte grønne blader av Jo Bøe Klakegg og Björn Svensson

Oppskrift på sauterte grønne blader av Jo Bøe Klakegg og Björn Svensson

-
+

Västerbottensaus

  • 100.00 g västerbottenost
  • 3.00 dl vann
  • salt

Salat

  • 1.00 dl hvitvin
  • 50.00 g usaltet smør
  • 1.00 bunt løpstikke
  • 1.00 bunt persille
  • 1.00 stor pk. spinat
  • 1.00 stk fennikel
  • 2.00 stk salatløk
  • sitron
  • salt og pepper

Lun salat med ostesaus.

SLIK GJØR DU

Varm vannet til ca. 80 grader ha i en mikser sammen med osten. Miks det på halv speed i 5 min. Sil og smak til med salt.

SALAT

Kok opp vinen, pisk inn kaldt smør. Smak til med salt, pepper og sitron.

Ha først i persille og løpstikke, la det småputre i ca. 45 sekunder. Ta kasserollen av platen og vend forsiktig inn spinaten.

Fennikel og løk kuttes i passe biter og blansjeres i henholdsvis ett og to minutter.

Ha de grønne bladene i en skål. Legg over fennikel og løk. Server med västerbottensaus enten som dressing eller lun suppe.

Se viner som passer til:

Salat i Vindatabasen