Prøv sjømat på grillen

Tekst

Grillet kamskjell, hummer eller makrell? Få toppkokkenes beste sjømatoppskrifter til grillkvelden.

Grillet kamskjell med mangosalsa

– Rå kamskjell har en frisk og ren sjøsmak. Når jeg griller musklene karamelliseres den naturlige sødmen og smaken blir dypere og mer sødmefull. Da er det fantastisk å balansere dette med sødmen i fersk mango og syre fra limesaft, forteller Ørjan Johannessen.

Oppskriften finner du her.

Grillet makrell

Magnus Nilsson server grillet makrell med noe grønt eller potetmos og en sitronskive eller et par dråper eddik. En klatt dillsmør som smelter over den varme fisken er også veldig godt.

Oppskriften finner du her.

Grillet piggvar med middelhavssalat

– For guds skyld, grill den! svarer Johannessen på spørsmålet om hvordan han får frem fiskens kvaliteter.

Her finner du oppskrift på Ørjan Johannessens piggvar med middelhavssalat.

Sommerlige drinker med akevitt

Les mer om mat og vin på Smak.no

Meld deg på nyhetsbrev for Smak.no her(Vilkår)Copyright Dagens Næringsliv AS og/eller våre leverandører. Vi vil gjerne at du deler våre saker ved bruk av lenke, som leder direkte til våre sider. Kopiering eller annen form for bruk av hele eller deler av innholdet, kan kun skje etter skriftlig tillatelse eller som tillatt ved lov. For ytterligere vilkår se her.

Vi bruker informasjonskapsler (cookies) for å gi deg en best mulig brukeropplevelse på DN.no. Disse brukes til analyseformål, produktforbedringer samt tilpasning av annonser og innhold. Les mer om informasjonskapsler og hvordan vi behandler personopplysninger på våre personvernsider.

Les mer Lukk