Dagens Næringsliv

Åpne i appen

Åpne

Heidis enkle

Bakte oksehaler med potetkrem

– En alternativ fredagskveld
Oppskrift på oksehaler med potetkrem

Oppskrift på oksehaler med potetkrem

-
+

Bakte oksehaler

  • 2.00 stk oksehaler deles i passende stykker
  • 3.00 stk gulerøtter
  • 4.00 stk løk
  • 2.00 fedd hvitløk
  • 3.00 dl øl
  • 3.00 dl vann
  • litt sort pepper
  • noen laurbærblad
  • 4.00 stk grønne einebær
  • litt timian
  • 2.00 ss olje

Potetkrem

  • 550.00 g skrelte mandelpoteter
  • 75.00 g smør
  • 1.00 dl melk
  • salt etter smak
  • pepper etter smak

Slik gjør du

  • Ha olje i en gryte, og tilsett oksehalene. Brun de lett.
  • Tilsett så grønnsakene og krydderet og stek videre.
  • Ha i øl og vann, og kok på lav temperatur i ca. 2 timer til oksehalene er møre.

Potetkrem

  • Potetene kokes møre, siles og passeres.