Dagens Næringsliv

Åpne i appen

Åpne

Heidis enkle

Braisert lammebog med perlebygg

– Lam er jo en klassiker
Oppskrift på lammebog

Oppskrift på lammebog

-
+

Braisert lammebog

  • 1.00 stk lammebog
  • 3.00 dl øl, gjerne røkt øl (Stjørdalsøl)
  • 4.00 stk små skrelte løk som er delt i 2 eller 4
  • 4.00 stk fedd hvitløk, grovkuttet
  • 4.00 stk gulrøtter, skrubbes godt
  • litt fersk timian
  • salt og pepper

Slik gjør du

  • Legg grønnsakene i en ildfast form. Legg lammebogen på toppen, og tilsett ølet. Krydre med litt salt og nykvernet pepper. Legg på et lokk om du har, eller aluminiumsfolie.
  • Bakes i stekeovn på 200 ºC i 1 time før lokket fjernes. Stekeprosessen fortsetter til benet (bogbladet) løsner lett.
  • Server gjerne med kokt bygg.