Dagens Næringsliv

Åpne i appen

Åpne

Heidis enkle

Sprøtt grisehode med norske vinterepler

– En alternativ fredagskveld
Oppskrift på grisehode med epler

Oppskrift på grisehode med epler

-
+

Sprøtt grisehode med norske vinterepler

  • 1.00 stk grisehode
  • 3.00 stk gulerøtter
  • 3.00 stk løk
  • 4.00 stk norske vinterepler deles i to eller fire
  • salt etter smak

Slik gjør du

  • Skyll grisehodet i vann slik at det er fritt for blod.
  • Legg hodet i 6% saltlake i ca. 30 min før det legges i en langpanne eller ildfast form sammen med grønnsakene.
  • Stekes i ovnen på 180 ºC i ca. 2 timer til kjaken er mør og god.
  • Etter 1,5 timer legges de kuttede eplene i formen.
  • La grisehodet hvile i 15-20 minutter før servering.