Dagens Næringsliv

Åpne i appen

Åpne

Helt vilt

Hareterrine

Oppskrift: Hareterrine

Oppskrift: Hareterrine

-
+

Hareterrine

  • 400.00 g harekjøtt
  • 150.00 g spekk
  • 0.50 dl portvin
  • To centimeter revet ingefær
  • 0.50 stk grønn chili, finkuttet
  • ts 1/8 teskje allehånde
  • 1.00 stk finhakket sjalottløk

Slik gjør du

  • Mariner harekjøttet og krydder i portvin i en times tid.
  • Kvern kjøtt og spekk grovt én gang om du ønsker en grov paté, og to ganger om du ønsker en litt finere variant.
  • Bland alt godt slik at farsen blir litt seig.
  • Ha i ildfast form, bak i ovnen på 120 grader til kjernetemperatur er 70 grader.
  • Server med nybakt surdeigsbrød, og rognebær- eller eplegelé.

Se viner som passer til:

Vilt i Vindatabasen