Dagens Næringsliv

Åpne i appen

Åpne

Høstmat

Gresskarcurry med andelår og ristede gresskarkjerner

Fem deilige gresskaroppskrifter til Halloween
Oppskrift på gresskarcurry med andelår og gresskarkjerner

Oppskrift på gresskarcurry med andelår og gresskarkjerner

-
+

Curryblanding

  • 2 ts Løkfrø
  • 2 ts Spisskummenfrø
  • 2 ts Korianderfrø
  • 2 ts Fennikelfrø
  • 2 ts Gurkemeie
  • 1 ts Cayennepepper
  • 2 ts Garam masala

Gresskarcurry

  • 2 kg Gresskar (hokkaido eller halloweengresskar)
  • 4 ss Solsikker- eller rapsolje
  • 5 stk Fedd hvitløk
  • 2 stk Løk
  • 8 stk Tomater
  • 2 stk Grønn chili
  • 4 ss Revet ingefær
  • 1 ts Sennepsfrø
  • 1 ts Sukker
  • 2 ts Salt

Andelår

  • 2 stk Andelår
  • 1 stk Vaniljestang
  • 1 ts Karripulver

Gresskarkjerner til curry

  • 1 dl Gresskarkjerner
  • Karripulver (se oppskrift over)
  • 1 ts Solsikke- eller rapsolje

En curry med smaker fra det indiske hav.

Slik gjør du:

Karripulver

  • Bruk en morter og knus alt krydderet sammen til et godt karripulver.

Curry

  • Varm ovnen til 200 grader
  • Skrell, skjær ut gresskar og del det i terninger.
  • Stek 1 ½ kg i ovnen på 200 grader i 15 minutter. Resten stekes i pannen sammen med olje, 1 ss karripulver og 1 ts sennepsfrø i 10 minutter. Dette skal spares og brukes som garnityr på curryen.
  • Hakk tomatene. Skrell og finhakk løk og hvitløk. Skrell og riv ingefær på den fineste delen av rivjernet. Finhakk chilli. Hvis du ikke vil ha en sterk curry, skrap ut frøene i chillien.
  • Varm olje i en stor wok eller gryte.
  • Stek løk og hvitløk på medium varme til løken blir blank.
  • Ha i tomatene og sett på lokk. La det koke til tomatene slipper væske, dette tar omtrent 5 minutter.
  • Smak til med karripulver, ingefær, sukker, salt og pepper.
  • Sett på lokk og la det koke videre i 3-4 minutter.
  • Ha i bakt gresskar, vend alt godt sammen og la curryen småkoke videre i 10-15 minutter. Rør innimellom så curryen ikke setter seg fast i bunnen. Spe gjerne med litt vann hvis curryen blir litt tykk.
  • Server gresskarcurry med stekt gresskar, andelår og ristede gresskarkjerner.
  • Server gjerne fersk koriander, nan og yoghurt til curryen.

Andelår

  • Del vaniljestangen i to på langs, bruk baksiden av en kniv og skrap ut frøene. Gni andelårene inn med litt vaniljefrø og karripulver.
  • Hvis du bruker ferskt andelår bak det i ovnen i 40-50 minutter på 180 grader.
  • Om du velger å bruke et ferdig confitert andelår bak det i 15-20 minutter.

Gresskarkjerner

  • Ha olje i en varm stekepanne.
  • Ha gresskarkjerner og krydder i stekepannen. Stek det sammen til gresskarkjernene begynner å poppe. Ta kjernene ut av stekepannen og legg dem over på kjøkkenpapir. Avkjøl.