Dagens Næringsliv

Åpne i appen

Åpne

Iskrem

Yoghurtiskrem med sitron, karamellisert hvit sjokolade, pikekyss og olivenolje

Lag isen selv
Yoghurtiskrem med sitron av Kari Innerå

Yoghurtiskrem med sitron av Kari Innerå

-
+

Yoghurt-is

  • 1.00 kg gresk yoghurt
  • 500.00 g sukker
  • 300.00 g vann
  • 120.00 g glukosesirup (fås på apotek)
  • 4.00 stk revet skall av sitron
  • 4.00 stk gelatinplater
  • 4.00 stk laurbærblader

Karamellisert hvit sjokolade

  • 250.00 g hvit sjokolade

Pikekyss

  • 100.00 g eggehvite
  • 100.00 g sukker

Nok til 8 personer

Slik gjør du

  • Kok opp sukker, vann, glukose, laurbærblad og revet sitronskall. Rør om til sukkeret er løst opp. Ha i bløtlagt gelatin og kjøl ned.
  • Tilsett yoghurt og smak til med sitronsaft. Sil gjennom en sil for å få bort alt sitronskallet.
  • La isbasen stå og modne i noen timer før den fryses, gjerne natten over.
  • Fryses i ismaskin.

Karamellisert hvit sjokolade

  • Kutt sjokolade i mindre biter. Legg sjokoladen i en liten ildfast form og sett den inn i forvarmet ovn på 130 grader.
  • Rør om hvert femte minutt. Sjokoladen er ferdig når den er gyllenbrun.
  • Ta ut, la den avkjøles, og kutt i mindre biter før servering.

Pikekyss

  • Ha eggehvitene i en Kenwood-bolle eller Kitchenaid med visp.
  • Skru tempoet på middels og spe i sukkeret, litt om gangen. Skru så opp hastigheten litt, men ikke på fullt.
  • Pisk til en stiv, blank marengs som kan sprøytes ut på bakebrett. Om marengs piskes for fort, blir det store og ustabile luftbobler. Man ønsker små, tette bobler, så hold tempoet lavt.
  • Bruk en sprøytepose og sprøyt ut små pikekyss. 
  • Tørk dem i ovnen natten over på 74 grader.
  • Topping: Karamellisert hvit sjokolade, pikekyss, olivenolje