Dagens Næringsliv

Åpne i appen

Åpne

– Skal man spise is, så skal man spise is

Tekst

Vil du få varsel hver gang Sarah Hambro publiserer noe?

Du bestemmer selv hvor ofte, og kan skru av varselet når som helst.

Avbryt
Foto
Yoghurtis pyntet med bringebær i tre varianter.

Yoghurtis pyntet med bringebær i tre varianter.

Når Kari Innerå lager yoghurtis, sparer hun ikke på kaloriene.

– Skal man spise is, så skal man spise is, sier Kari Innerå. At yoghurtis er mye sunnere og mindre kaloririkt enn fløteis er en sannhet med modifikasjoner fordi den magre og syrlige yoghurten ofte må temmes med en større mengde sukker. Og når restaurantøren ved BA 53 i Oslo lager yoghurtis, sparer hun ikke på kaloriene, men bruker fullfett gresk yoghurt for å få både smak og konsistens på plass.

Yoghurtisen trenger likevel både gelatin og flytende glukose for å bli like silkemyk som iskrem helst skal være.

– Glukose er sukker som hjelper deg å unngå iskrystaller og holde smidigheten og elastisiteten, forklarer Innerå.

Maksimal minimalisme. Men Kari Innerå vet godt at ikke alle er proffe dessertkokker med allverdens tid og lyst til å lage hver eneste sommerdessert fra grunnen av, og om yoghurtisen er et lite stykke arbeid, gjør hun det maksimalt enkelt med tilbehøret i denne isoppsatsen. Bringebærsaus kan kjøpes ferdig; det samme kan frysetørrede bringebær og fryste bringebær, slik at den eneste jobben med garnityren er å hakke noen av de fryste bærene før de tiner, eventuelt også å lage et pulver av noen av de frysetørrede i kjøkkenmaskin.

Deretter er det bare å dandere de tre tilfeldig over isen, for i dette tilfellet er pinsett for pyser. Det skal se litt røft og tilfeldig ut.

-
+

Yoghurtis

  • 1000 gGresk yoghurt
  • 500 gSukker
  • 300 gVann
  • 120 gGlykosesirup
  • 2 stkRevet skall av sitron
  • 4 stkGelatinplater

Kok opp sukker, vann, glykose og revet sitronskall.  Rør om til sukkeret er løst opp. Ha i bløtlagt gelatin og kjøl ned.

Tilsett yoghurt og smak til med sitronsaft. 

Sil av sitronskallet og la isbasen stå og modne noen timer, gjerne natten over, før den fryses i ismaskin.

Pulveriser frysetørrede bringebær i kjøkkenmaskin før servering og topp isen med et dryss av dette, knuste frosne bringebær og ferdigkjøpt bringebærsaus.

Les også: (Vilkår)Copyright Dagens Næringsliv AS og/eller våre leverandører. Vi vil gjerne at du deler våre saker ved bruk av lenke, som leder direkte til våre sider. Kopiering eller annen form for bruk av hele eller deler av innholdet, kan kun skje etter skriftlig tillatelse eller som tillatt ved lov. For ytterligere vilkår se her.

Kjeksene som får folk til å friDe beste rosévinene