Dagens Næringsliv

Åpne i appen

Åpne

Italiensk bakst

Biscotti di Prato – Cantuccini, mandelkjeks

– De blir ikke noe gode om de ligger, og må helt klart spises nyfriterte
Oppskrift på biscotti

Oppskrift på biscotti

-
+

Cantuccini

  • 250.00 g mandler med skall
  • 500.00 g hvetemel
  • 300.00 g sukker
  • 0.50 ss bakepulver
  • 0.50 ts vaniljesukker
  • 0.50 ts salt
  • 3.00 stk egg
  • 3.00 stk eggeplommer
  • 50.00 g smør, i terninger, romtemperert
  • 1.20 dl søt vin santo
  • revet skall av en økologisk sitron (skrubb godt under varmt vann først hvis sitronen ikke er økologisk)

Nok til 30-40, avhengig av størrelse

Slik gjør du

Rist mandlene med skall i ovnen på 200 ºC i cirka åtte minutter, eller til de er sprø. Avkjøl mandlene mens resten av deigen lages. La stekeovnen stå på. Legg bakepapir på en bakeplate.

Bruk gjerne kjøkkenmaskin med eltekrok til deigen. Bland hvetemel, sukker, bakepulver, vaniljesukker og salt. Rør inn eggene, ett om gangen, og tilsett de tre eggeplommene. Rør inn det myke smøret, vin santo og sitronskall. Tilsett mandlene.

Trill deigen til avlange pølser, cirka to centimeter tykke, og legg dem på bakeplatene. Stek dem på bakepapir i cirka 30 minutter. La biscottiene avkjøles litt før de skjæres i skiver med en skarp brødkniv. Senk stekeovnstemperaturen til 150 ºC.

Legg skivene på bakepapir på bakebrett med snittflaten ned og tørk dem i ovnen i to–tre minutter så de blir fastere. Avkjøl på rist og oppbevar kjeksene i en tørr og lufttett boks.

En klassisk oppskrift på biscotti di prato er uten sitronskall og vaniljesukker, dette gjør biscottiene mye bedre.