Dagens Næringsliv

Åpne i appen

Åpne

Italiensk bakst

Cavalucci – Småkaker fra Siena med honning, krydder og valnøtter

– De blir ikke noe gode om de ligger, og må helt klart spises nyfriterte
Oppskrift på cavalucci - småkaker

Oppskrift på cavalucci - småkaker

-
+

Cavalucci

  • 250.00 g sukker
  • 100.00 g klar akasiehonning
  • 50.00 g valnøtter
  • 50.00 g kandisert appelsinskall
  • 325.00 g hvetemel
  • 1.00 ts malt anis
  • 1.00 ts malt koriander

Nok til 30-40, avhengig av størrelse

Slik gjør du

Fyll en stor kasserolle med vann og kok opp. Ha sukker og honning i en bolle og sett den over det kokende vannet. La det smelte sammen til en klar blanding. La det stå over vannbadet til det stivner når du trekker en skje gjennom massen eller tar litt av den på en kniv og holder den opp i luften. 

Tilsett anis og koriander. Finhakk valnøttene og bland dem med appelsinskall og mel. Vend det inn i sirupen.

Sett stekeovnen på 170 ºC. Legg bakepapir på to bakeplater.

Ta opp deigen på et melet bakebord og trill den til lange, tynne pølser. Del pølsene i 2,5 centimeter lange biter og trill dem til små ovale former. Legg dem på bakeplatene og stek dem i cirka 35 minutter.