Dagens Næringsliv

Åpne i appen

Åpne

Italiensk bakst

Bruttimabuoni – Mandelkaker

– De blir ikke noe gode om de ligger, og må helt klart spises nyfriterte
Oppskrift på Bruttimabuoni – mandelkaker

Oppskrift på Bruttimabuoni – mandelkaker

-
+

Bruttimabuoni

  • 625.00 g mandler
  • 6.00 stk eggehviter
  • 0.50 ts salt
  • 500.00 g sukker
  • 1.00 ss smør
  • 2.00 ss hvetemel

Nok til 30-40, avhengig av størrelse

Slik gjør du

Skåld mandlene (legg dem i kokende vann til skinnet løsner og klem dem ut av skinnet). La mandlene ligge og tørke til neste dag ved romtemperatur, eller tørk dem i stekeovnen ved 125 ºC i cirka 15 minutter.

Mal mandlene til fint mandelmel.

Pisk eggehvitene stive i en kjøkkenmaskin eller i en stor, rustfri stålbolle. Pisk inn sukkeret, litt om gangen. Pisk til sukkeret har løst seg opp. Smuldre sammen smør og mel med fingertuppene til en kornete masse. Bland med mandelmelet. Dryss blandingen over de piskede eggehvitene og vend forsiktig sammen. 

Kok opp en stor kasserolle med vann og ha deigen i en rund bolle som plasseres over vannet. Legg et klede eller plastfolie over bollen slik at det ikke kommer damp eller vann fra kokingen oppi bollen. La bollen stå over kasserollen i 20 minutter, vannet skal bare trekke like under kokepunktet. Forvarm i mellomtiden stekeovnen til 180 ºC. 

Form deigen til små egg med en skje og legg dem på smurt bakepapir på to bakeplater. Bak dem i cirka 15 minutter til de er gyllenbrune. Avkjøl før servering.