Dagens Næringsliv

Åpne i appen

Åpne

Overraskende vinnere i årets store juleøltest

Tekst
Vi har testet 117 av årets juleøl på Vinmonopolet. Foto: Jimmy Linus

Vi har testet 117 av årets juleøl på Vinmonopolet. Foto: Jimmy Linus

Vi har testet hele 117 juleøl fra Vinmonopolet. Her får du resultatene.

Balanse, balanse, balanse. Hovedkriteriet i kåringen av årets beste juleøl fra Vinmonopolet - er også der mange bommer. De beste i årets store test er bryggerier fra Italia, Frankrike, og Danmark som lager harmoniske brygg hvor bitterhet og krydderbruk bidrar til kompleksitet fremfor munnskyllende sjokkbølger. Det nærmest vinøse og lekre brygget til Birrificio Del Ducato er årets mest komplette juleøl for den som ønsker å drikke sitt øl til maten. Til juleribbe er den perfekt.

Variasjonen i årets utvalg av juleøl på Vinmonopolet er stor, og går fra de mørke, sødmefulle og bitre - til lyse og syrlige øltyper som minner lite om jul, men som allikevel kan være god drikke til høytidens lette retter av fisk og skalldyr.  

De beste norske. Flere av de norske bryggeriene overdriver med sine krydderier, sødme og alkohol. Men det finnes hederlige unntak. Kinn bryggeri i Florø - er det bryggeriet her hjemme klarer å vekte de ulike smakskomponentene i sine julebrygg aller best. Bryggeriene Nøisom, 7 Fjell, Austmann og Wettre har også laget gode juleøl i år.

Her er den fullstendige oversikten over Vinmonopolets juleøl 2015.

Poengsummen er gitt i skalaen 0-100. Den samme skalaen som vi bruker for all alkoholholdig drikke.(Vilkår)Copyright Dagens Næringsliv AS og/eller våre leverandører. Vi vil gjerne at du deler våre saker ved bruk av lenke, som leder direkte til våre sider. Kopiering eller annen form for bruk av hele eller deler av innholdet, kan kun skje etter skriftlig tillatelse eller som tillatt ved lov. For ytterligere vilkår se her.