Hjemmebrygget

Tekst

Den beste kaffen kan du lage selv. Disse tar seg bra ut på kjøkkenbenken.

IKAWA Home Roaster. Foto: Ikawa

IKAWA Home Roaster. Foto: Ikawa

IKAWA Home Roaster
Hvem: IKAWA Coffee
Hva: Hjemmebrent med egen app
ikawacoffee.com

Stadig flere sverger til å brenne kaffen sin selv, for å holde styr på prosessen, smaken og det ferdige produktet. IKAWA Home Roaster gir kaffeentusiaster muligheten, med lanseringen av verdens første digitale mikro-roaster for hjemmebruk. Maskinen forvandler rå, blekgrønne og luktfrie kaffebønner til de velduftende og gylne vi er vant med. Fremgangsmåten kan skreddersys etter ønske, kaffepreferanser og hva slags bønner du benytter deg av. Prosessen kan enkelt overvåkes med en app kompatibel med både iOS og Android, som holder styr på temperaturen og gir deg beskjed når kaffen er optimal og ferdig.

Foto: Stelton

Foto: Stelton

Theo Coffee Maker
Hvem: Stelton
Hva: Keramisk og saktegående
stelton.com

Steltons prisvinnende Theo-servise er blitt utvidet med enda et nytt familiemedlem. Theo Coffee ­Maker er designet av Francis Cayouette, og er en slow brew filterkanne produsert i matt og glasert keramikk. Tre sparsommelige hull i bunnen av filteret reduserer vannets fart betraktelig, noe som gjør at kaffen blir traktet sakte. Et lokk i bambus holder den ferdigtraktede kaffen varm, og en tilhørende krage i silikon sikrer godt grep og unngår brente fingre. Theo Coffee Maker rommer seks desiliter, noe som tilsier kaffe til to personer.

Foto: Lauri Käkelä

Foto: Lauri Käkelä

Coffee Cooker
Hvem: Aija Hannula
Hva: Laboratorieutstyr møter kaffetrakter
cargocollective.com/aijahannula

Med produktet Coffee Cooker ønsket finske Aija Hannula å eksponere prosessen som vanligvis kun utspiller seg på innsiden av kaffetrakteren. Som en motvekt til mekanikk skjult for forbrukeren består Coffee Cooker av enkle, synlige og geometriske former inspirert av moderne arkitektur. Her er all unødig pynt fjernet, og den minimalistiske formen gjør det lett å forstå hvordan produktet fungerer. Vannet helles i en beholder, for så å bli varmet i et glassrør som fører til kaffefilteret. Den ferdige kaffen renner videre ned i en karaffel som også kan brukes til servering.(Vilkår)Copyright Dagens Næringsliv AS og/eller våre leverandører. Vi vil gjerne at du deler våre saker ved bruk av lenke, som leder direkte til våre sider. Kopiering eller annen form for bruk av hele eller deler av innholdet, kan kun skje etter skriftlig tillatelse eller som tillatt ved lov. For ytterligere vilkår se her.

Informasjonskapsler og personvern

Dagens Næringsliv er ansvarlig for dataene du oppgir og dataene vi samler om dine besøk på DN.no. Vi bruker informasjonskapsler og dine data til å analysere og forbedre tjenestene, og til å tilpasse annonser og deler av innholdet du ser og bruker. Dersom du er innlogget, kan du endre dine innstillinger for personvern.

Les mer Ok, jeg skjønner