Dagens Næringsliv

Åpne i appen

Åpne

Kaffe

Varmbrygget iskaffe

Varm- eller kaldbrygget iskaffe?
Varmbrygget iskaffe

Varmbrygget iskaffe

-
+

Varmbrygget iskaffe

  • 1.00 l vann
  • 80.00 g filtermalt kaffe, gjerne kenyansk
  • kanne, filterholder, filter
  • ev. roselimonade og lime

Nok til cirka 8 dl

Slik gjør du

  • Kok opp vann, 90–96 grader er ideell temperatur til brygging. Skyll filteret godt før du har i kaffen. 
  • Hell først noe av vannet over kaffen i sirkelbevegelser, til den er fuktet. Vent mens kaffen sveller, cirka 30 sekunder. Hell over resten av vannet i rolige sirkelbevegelser, bruk rundt tre og et halvt minutt.
  • Kjøl ned kaffen og server med isbiter.
  • For «Satans god iskaffe»: Ha en klunk roselimonade og en skive lime i kaffeglasset.