Dagens Næringsliv

Åpne i appen

Åpne

Kongen av cocktails

Tekst

Vil du få varsel hver gang Bendik Dannevig Kristiansen publiserer noe?

Du bestemmer selv hvor ofte, og kan skru av varselet når som helst.

Avbryt
Foto

Slik lager du den klassiske drinken Dry Martini hjemme.

– Dette er «the king of cocktails». Dry Martini er full av myter og påståeligheter. De som er glad i drinken, har ofte fryktelig sterke meninger om hva som er rett og galt. Jeg mener du selv vet best hvordan du liker den, sier Jesper Høst.

– Det eneste er at den aldri skal være shaken – den skal være rørt. Er den ristet, blir den blass og grumsete.

Fakta:

Jesper Høst, frilans barkonsulent.

Noen mener at det skal være så lite vermut i cocktailen at det ikke smaker. Winston Churchill skal ha satt en flaske vermut i vinduet ved siden av et glass kald gin, og latt solstrålene skinne gjennom flasken før de traff glasset. Det var nok vermut for han.

– Jeg foretrekker en lett og tørr gin, gjerne en London Dry. Den skal ikke være for røff og einete, den skal være mild nok til at den er behagelig å drikke, sier Høst.

– Når jeg pynter en Dry Martini med oliven, bruker jeg ferske og kjøttfulle grønne oliven, men jeg liker den egentlig best med litt sitronskall. Da blir den friskere. Har du en fersk østers liggende, kan du bruke denne i cocktailen.(Vilkår)Copyright Dagens Næringsliv AS og/eller våre leverandører. Vi vil gjerne at du deler våre saker ved bruk av lenke, som leder direkte til våre sider. Kopiering eller annen form for bruk av hele eller deler av innholdet, kan kun skje etter skriftlig tillatelse eller som tillatt ved lov. For ytterligere vilkår se her.

-
+

Dry Martini

  • 7 deler gin
  • 1 del vermut

Slik gjør du:

  • Røres med is i et glass.
  • Toppes med sitronzest.
  • Noen foretrekker mindre vermut i drinken.

TIPS: Du bør bruke en god, tørr vermut som er frisk, ikke en som har stått åpen i flere år. Dette er ferskvare. Kjøp en liten flaske.