Kan du lage denne, kan du lage alle sour-drinker

Tekst

Vil du få varsel hver gang Bendik Dannevig Kristiansen publiserer noe?

Du bestemmer selv hvor ofte, og kan skru av varselet når som helst.

Avbryt
Foto

Bartender Jesper Høst viser hvordan en perfekt Whiskey sour kan lages hjemme.

– Dette var drinken som overtok for Mojito som drinken alle kunne navnet på og drakk i Oslo. Grunnen er nok at den er lett å drikke, og at de fleste føler seg litt røffe når de bestiller den i baren, sier Jesper Høst.

Bartenderen viser hvordan du kan lage den klassiske drinken hjemme.

Fakta: Jesper Høst

Frilans barkonsulent

– Mestrer du en whiskey sour, mestrer du alle andre sour-drinker: Pisco sour, Amaretto sour, Gin fizz ... Som med alle andre sour-drinker, shaker vi med eggehvite for å fange mer luft i drinken og gi den en fluffy og kremet tekstur. Ha eggehviten i shakeren sammen med de andre ingrediensene, og rist løs.

I sin Whiskey sour tilsetter Høst noen dråper av bitteren Angostura.

– Bitteren får de andre smakene til å poppe, demper syren og gir drinken x-faktor.

Angostura harmonerer med alle smaker og gir drinken et fint krydderpreg. Bitteren har vært bartenderens hemmelige våpen i mange år. Du kommer langt med en liten dash.

(Vilkår)

-
+

Whiskey sour

  • 4 deler bourbon eller annen amerikansk whiskey
  • 3 deler syre
  • 2 deler sukkerlake
  • 1 eggehvite
  • 1 dråpe Angostura

Slik gjør du

  • Ha eggehviten i shakeren sammen med de andre ingrediensene, og rist løs.
  • Pynt med en dråpe Angostura på skummet.

Tips

  • Eggehvite emulgerer lettere ved høyere temperatur. Shake derfor først uten is. Tilsett is og shake en gang til – da blir drinken ekstra luftig.

(Vilkår)Copyright Dagens Næringsliv AS og/eller våre leverandører. Vi vil gjerne at du deler våre saker ved bruk av lenke, som leder direkte til våre sider. Kopiering eller annen form for bruk av hele eller deler av innholdet, kan kun skje etter skriftlig tillatelse eller som tillatt ved lov. For ytterligere vilkår se her.

Vi bruker informasjonskapsler (cookies) for å gi deg en best mulig brukeropplevelse på DN.no. Disse brukes til analyseformål, produktforbedringer samt tilpasning av annonser og innhold. Les mer om informasjonskapsler og hvordan vi behandler personopplysninger på våre personvernsider.

Les mer Lukk