Dagens Næringsliv

Åpne i appen

Åpne

Her får du Københavns beste smørbrød

Tekst
Foto
Rekesmørbrød på Møller Snaps & Smørrebrød i Nyhavn i København

Rekesmørbrød på Møller Snaps & Smørrebrød i Nyhavn i København

«Smørrebrød» i moderne vri er populære blant Københavns spisegjester. I Nyhavn ligger smørbrødrestaurantene på rekke og rad.

Da Andreas Møller startet smørbrødrestaurant i Nyhavn i København, ble han nabo med konkurrentene Told & Snaps og Brooklyn Bar, som begge driver med noe av det samme.

Men det bekymret ikke Møller, mesterkokken med fortid i Nimb og Kanalen og som har gjort suksess med Møller Kaffe & Køkken på Nørrebro. Med Møller Snaps & Smørrebrød fikk København enda en smørbrødrestaurant.

Perfeksjonist

- Hvis Andreas Møller vil ha akkurat én type kjøtt, så vil han ha det. Han bryr seg ikke om hva det koster. Og han har frie hender. Vil han bruke et asiatisk produkt, fordi han mener det smaker bedre, så bruker han det, sier kokk Oliver Bergholt.

Møller Snaps & Smørrebrød satser på økologiske råvarer. Fast meny er ikke gjengs, men så langt er det mange som har falt for tartaren med sopp, fermenterte tyttebær og ramsløk. Fiskefileten som kommer med rørt majones, jungle agurk og østersurt, er en annen publikumsfavoritt.

Eget snapsebibliotek

- Vi lager ikke tradisjonelle «smørrebrød», det er alltid små overraskelser på tallerkenen. I tillegg lager vi alle våre snaps selv. Vi har et snapsbibliotek med mellom 40 og 60 slag, stående i hver sin store krukke. Men det er ikke alltid de er klare til å drikkes sånn uten videre. Drikken må jo komme seg i riktig form først, sier daglig leder Madena Jensen.

Smøbrød i ulike varianter på Møller i Nyhavn

Smøbrød i ulike varianter på Møller i Nyhavn

Restauranten huser rundt 60 gjester over to etasjer - travle gjester i kjelleren, og tre-rettersgjester i etasjen over.

Prisen på rettene ligger rundt hundrelappen.

- En bør booke bord hvis en skal på besøk i løpet av helgen, sier Jensen.

Fortsetter under annonsenKøbenhavns beste smørbrødsteder:

Nyhavns Færgekro

Legendarisk tiretters sildebord, åsted for det årlige danske sildemesterskap. Holder til i de tidligere lokalene til Danmarks legendariske damskipseslskap White Star Line. Legg merke til vindeltrappen opp til 2. etasje. Den er hentet fra en gammel trikk.
Adresse: Nyhavn 5
nyhavnsfaergekro.dk

Slotskælderen hos Gitte Kik

Litt bortgjemt ved Høybro Plads ligger Slotskælderen, et sted med dype politiske røtter. En gang ble dette stedet kalt Snapsetinget, siden byens politikere gjerne kom innom her i lunsjen og drakk seg frem til sine beslutninger. Den danske statsministeren og landsfader Thorvald Stauning var fast gjest. Her gjøres reservasjoner fortsatt kun på telefon:
+ 45 33 11 15 37
Fortunstræde 4
slotskaelderen.dk

Restaurant Schønenemann

Bare så du vet: Det skal være sand på gulvet for å minne besøkende på at her trakk torvbøndene fra Amager inn for drikke sin bajer etter dagens dont. Anbefalt i Michelinguiden og kårets til årets beste i Alt om København-guiden i 2015.
Hauser Plads 13
restaurantschonnemann.dk

Restaurant Amalie

Høy porselensfaktor i lyse klassiske lokaler. Imponerende snapsemeny. Kjøkkenet stenger klokken 15.30.
Amaliegade 11
restaurantamalie.dk

(Vilkår)Copyright Dagens Næringsliv AS og/eller våre leverandører. Vi vil gjerne at du deler våre saker ved bruk av lenke, som leder direkte til våre sider. Kopiering eller annen form for bruk av hele eller deler av innholdet, kan kun skje etter skriftlig tillatelse eller som tillatt ved lov. For ytterligere vilkår se her.