Dagens Næringsliv

Åpne i appen

Åpne

Vårt lille bakeland

Tekst
Foto: Marit Hovland Foto: Marit Hovland

Lar du en grafisk designer lage bakebok blir kakepynten tatt på alvor.

Marit Hovland (30) er hverken konditor eller baker. Hun er grafisk designer, utdannet på Westerdals. Nå har hun dristet seg til å lage en bakebok, hvor det ikke er tatt lett på pynten og det visuelle uttrykket.

– Jeg synes det er veldig morsomt å lage noe ekstra som man får en stoppeffekt av. At folk kan trekke litt på smilebåndet. Samtidig blir jeg ganske frustrert når jeg ser kaker som er overlesset med sukkerpasta, hissig konditorfarge og ting som ikke smaker godt. Jeg ville vise at det går an å pynte uten at pynten blir noe folk bare plukker av og legger til siden, sier Hovland.

Boken «Bakeland – Norsk natur på sitt søteste» har 50 oppskrifter på søte saker, alle sammen med utforming inspirert av norsk natur. I kapitlet «Vinter blir til vår» er det for eksempel oppskrift på «vaniljekjeks med sjokoladetrekk» som ser ut som bjørkestammer. «Kransekake med kokostrekk» i kapitlet «Høst blir til vinter» er overstrødd med grønn kokosmasse, så det ser ut som et juletre.

Marit Hovland har laget oppskriftene, fotografert og tegnet ut boken. Bildene er tatt på stuegulvet hjemme hos Hovland.

– Ettersom jeg har hatt kontroll på bilder, tekst og design, tror jeg at jeg har fått en fin helhet, sier Hovland.

Selv om oppskriftene ser avanserte ut, sier Hovland at hun har brukt mye tid på å finne metoder og løsninger som ikke krever veldig store kunstneriske evner eller mye utstyr.

– Jeg bor jo i en liten leilighet med et lite kjøkken, med bare et helt vanlig utvalg av det man trenger. Jeg er litt lei av det at man må ha så mye spesialutstyr. Man kommer langt med lite. (Vilkår)Copyright Dagens Næringsliv AS og/eller våre leverandører. Vi vil gjerne at du deler våre saker ved bruk av lenke, som leder direkte til våre sider. Kopiering eller annen form for bruk av hele eller deler av innholdet, kan kun skje etter skriftlig tillatelse eller som tillatt ved lov. For ytterligere vilkår se her.

Informasjonskapsler og personvern

Dagens Næringsliv er ansvarlig for dataene du oppgir og dataene vi samler om dine besøk på DN.no. Vi bruker informasjonskapsler og dine data til å analysere og forbedre tjenestene, og til å tilpasse annonser og deler av innholdet du ser og bruker. Dersom du er innlogget, kan du endre dine innstillinger for personvern.

Les mer Ok, jeg skjønner