Dagens Næringsliv

Åpne i appen

Åpne

Kokken & havet

Blåskjell i green curry

-
+

  • 1.00 kg blåskjell
  • 5.00 ss solsikkeolje
  • 5.00 stk hvitløksfedd i tynne skiver
  • 0.50 stk chili i tynne skiver
  • 1.00 stk gulrot i tynne skiver
  • 2.00 stk sjalottløk i tynne skiver
  • 1.00 ts revet fersk ingefær
  • 1.00 ts green curry paste
  • 1.00 ts sukker
  • 3.00 dl usøtet kokosmelk
  • 1.00 stk bunt grovkuttet koriander
  • 4.00 stk finsnittet vårløk

Slik gjør du

Vask blåskjellene i kaldt vann. Fjern skjegg og knuste skjell. Hell solsikkeolje i en vid kjele. Tilsett grønnsaker og curry paste og fres i ett minutt. Tilsett sukker.

Hell i kokosmelken, kok opp og legg blåskjellene i kjelen. Sett på lokk og kok i fem til syv minutter, til alle skjellene har åpnet seg. Snu dem gjerne et par ganger under kokingen.

Strø over frisk koriander og vårløk når skjellene er ferdige.

Se viner som passer til:

Skalldyr i Vindatabasen