Dagens Næringsliv

Åpne i appen

Åpne

Kokken & havet

Blåskjell i tomat

-
+

  • 1.00 kg blåskjell
  • 2.00 stk sjalottløk
  • 5.00 fedd hvitløk
  • 1.00 dl mild olivenolje
  • 1.00 kvast rosmarin
  • 1.00 ss tomatpuré
  • 1.00 dl hvitvin
  • 1.00 stk boks hermetiske tomater
  • 12.00 stk solmodne cherrytomater delt i to
  • salt
  • grovkvernet svart pepper
  • friske basilikumblader
  • brønnkarse

Slik gjør du

Skjær sjalottløk og hvitløk i tynne skiver og fres i olivenolje til den blir myk. Tilsett rosmarin og tomatpuré. Kok videre i cirka tre minutter og tilsett hvitvin. Reduser helt inn. Legg de hermetiske tomatene i kjelen. Kok videre i fem minutter. Legg de ferske tomatene i kjelen. Smak til med salt og pepper.

Rens blåskjellene godt. Legg blåskjellene i tomatsausen og sett på lokk. Damp i sausen til skjellene åpner seg.

Rett før servering vender du inn friske basilikumblader og topper med brønnkarse.

Se viner som passer til:

Skalldyr i Vindatabasen