Dagens Næringsliv

Åpne i appen

Åpne

Kokken & havet

Ceviche med laks

Ørjan Johannessens oppskrift på ceviche med laks.

Ørjan Johannessens oppskrift på ceviche med laks.

-
+

Ingredienser

  • 400.00 g laksefilet skåret i tynne skiver
  • 1.50 lime, saft
  • salt
  • 1.00 finkuttet rødløk
  • 1.00 finhakket vårløk
  • 1.00 finsnittet paprika
  • 0.50 grønn chili skåret i tynne skiver
  • 0.50 rød chili skåret i tynne skiver
  • 0.50 lime, skall
  • 2.00 ss fiskesaus
  • 2.00 ss olivenolje
  • kvernet svart pepper
  • 1.00 kvast grovt revet koriander

Legg fiskefiletene i en bolle, hell over limesaft og smak til med salt etter eget ønske. Smak om balansen mellom salt og syre er riktig. Tilsett grønnsakene og riv over limeskall. Tilsett fiskesaus og så olivenolje. Bland godt og smak til med kvernet svart pepper. Dryss koriander over. Blan­dingen bør stå i ti minutter før servering. Da har fisken fremdeles en rå kjerne med en lett kokt konsistens.

88

Sauvignon Blanc 2013

Produsent: Greywacke Vineyards , Marlborough , New Zealand

Pris: 229,90 Varenummer: 9478001 Utenfor sortiment, Importør: Fondberg AS

Aromatisk duft av stein, stikkelsbær og kaffirlime. Fyldig inngang med en klar og spenstig sitrusfrukt på smak, kombinert med høy syre og lett minereralitet i finish. Lang, fersk og konsentrert frukt i finish. BDK