Dagens Næringsliv

Åpne i appen

Åpne

Kokkenes beste råvarer

Grillet hummer med estragonsmør

Oppskrift på grillet hummer med estragonsmør av Ørjan Johannessen

Oppskrift på grillet hummer med estragonsmør av Ørjan Johannessen

-
+

Ingredienser

  • 1.00 stk hummer
  • 200.00 g smør, romtemperert
  • 2.00 ss estragon, finkuttet
  • 1.00 ss sitronskall, revet
  • 1.00 ts hvitvinseddik
  • salt og sort pepper

SLIK GJØR DU

Beregn ½ hummer per person til forrett, en hel til hovedrett

Splitt hummeren på midten, fjern strengen i midten av halen og paven, som ligger ytterst på hodetuppen. Salte og pepre kjøttet.

Pisk opp smøret i en mikser til det blir hvitt. Tilsett estragon, sitronskall og hvitvinseddik. Ha litt av kryddersmøret på halene.

Grilles på høy varme på utegrillen, eller forvarm ovnen til 250 grader før du setter på grillelementet. Grill i to til fire minutter i ovn. Server med resten av kryddersmøret.

91

Saint-Romain Blanc Vieilles Vignes 2008

Produsent: Domaine de Bellene , Burgund , Frankrike

Pris: 219,90 Varenummer: 5213201 Utenfor sortiment, Importør: Wine Tailor

Nydelig, mineralsk duft med hint av flint, tre og friske epler. Flott konsentrasjon på smak, kombinert med fersk syrestruktur og en sprø, lang, tørr avslutning. En vin som virkelig viser hva den noe bortgjemte appellasjonen Saint-Romain er god for. M