Dagens Næringsliv

Åpne i appen

Åpne

Listeria oppdaget i Solvinge Salatkjøtt

Tekst

Rema 1000 kaller tilbake produktet Solvinge Salatkjøtt etter funn av listeriabakterier.

Det er funnet listeria i to produkter i produksjonen hos Norsk Kylling. Begge pakkene på 200 og 400 gram kalles tilbake, og kunder som har kjøpt salatpakkene bes om å kaste varene.

– Kontrollrutiner viser funn av listeria i maskinen som lager salatkjøttet på fabrikken, og kunder som har kjøpt dette produktet bes om å kaste varen. Kunden vil få ny vare eller pengene tilbake, sier kvalitetssjef Martina Rabsch i Rema 1000.

Listeria kan være helseskadelig for utsatte risikogrupper med nedsatt immunforsvar, som gravide, eldre og barn.

– Vi ser svært alvorlig på dette, vi har siden 2013 totalrenovert produksjonslokalene og innførte nytt kontrollsystem – men går nå gjennom alle rutiner på nytt. Vårt viktigste fokus er trygg mat til forbruker, sier Rabsch.

Mattilsynet er varslet om saken. (©NTB)(Vilkår)Copyright Dagens Næringsliv AS og/eller våre leverandører. Vi vil gjerne at du deler våre saker ved bruk av lenke, som leder direkte til våre sider. Kopiering eller annen form for bruk av hele eller deler av innholdet, kan kun skje etter skriftlig tillatelse eller som tillatt ved lov. For ytterligere vilkår se her.