Lammehjerte
- 2.00 stk lammehjerter
Saus
- 10.00 g nøytral olje
- 80.00 g små kapers (spar væsken til senere)
- 120.00 g cornichons (spar væsken til senere)
- 20.00 g ansjos
- 1.00 stk kepaløk
- 33.00 g hvitløk
- 2.00 stk laurbærblad
- 4.00 g svart hel pepper
- 5.00 g timian
- 1.00 stk sitron, bruk kun finrevet skall
- 33.00 g fin Dijon sennep
- 500.00 g vann
- 50.00 g smør, romtemperert
Savoykål
- 1.00 stk savoykål
- 50.00 g bacon
- 250.00 g Rørosrømme
- salt
- pepper
Slik gjør du
- Rens lammehjertene og kutt dem åpne til flate stykker.
- Krydre med salt og pepper.
- Pannestek begge sider i en litt smør og olje i omtrent ett minutt, og la hvile i omtrent 4 minutter.
- Varm opp hjertene i sausen før servering.
Saus
- Stek finkuttet løk og hvitløk i olje i en gryte, og tilsett kapers, cornichons og ansjos. Stek på lav varme i omtrent 25 minutter, til blandingen har fått en mørkebrun farge.
- Tilsett så hel pepper, laurbærblader, sennep, timian og sitronskall. Ha i vannet og litt av cornichon- og kapersvæsken fra tidligere, og kok på svak varme i 30 minutter.
- Rør deretter inn 25 gram smør, så konsistensen blir fin og kremet. Hell tilslutt igjennom en fin sil. Pisk inn resterende smør før servering.
Savoykål
- Kutt bacon i små terninger, og kålen i smale strimler.
- Stek bacon på lav varme med litt olje.
- Når baconet er gyllenbrunt, tilsett kålen og stek den mør.
- Krydre med salt og pepper.
- Ha tilslutt Røros-rømme i pannen, og kok forsiktig til konsistensen er kremet.