Dagens Næringsliv

Åpne i appen

Åpne

Lam

Stekt lammehjerte med savoykål og rømme

– Jeg vil ikke drive med historiefortelling hver dag.
Oppskrift på stekt lammehjerte med savoykål og rømme av Matthias Bernwieser

Oppskrift på stekt lammehjerte med savoykål og rømme av Matthias Bernwieser

-
+

Lammehjerte

  • 2.00 stk lammehjerter

Saus

  • 10.00 g nøytral olje
  • 80.00 g små kapers (spar væsken til senere)
  • 120.00 g cornichons (spar væsken til senere)
  • 20.00 g ansjos
  • 1.00 stk kepaløk
  • 33.00 g hvitløk
  • 2.00 stk laurbærblad
  • 4.00 g svart hel pepper
  • 5.00 g timian
  • 1.00 stk sitron, bruk kun finrevet skall
  • 33.00 g fin Dijon sennep
  • 500.00 g vann
  • 50.00 g smør, romtemperert

Savoykål

  • 1.00 stk savoykål
  • 50.00 g bacon
  • 250.00 g Rørosrømme
  • salt
  • pepper

Slik gjør du

  • Rens lammehjertene og kutt dem åpne til flate stykker.
  • Krydre med salt og pepper.
  • Pannestek begge sider i en litt smør og olje i omtrent ett minutt, og la hvile i omtrent 4 minutter.
  • Varm opp hjertene i sausen før servering.

Saus

  • Stek finkuttet løk og hvitløk i olje i en gryte, og tilsett kapers, cornichons og ansjos. Stek på lav varme i omtrent 25 minutter, til blandingen har fått en mørkebrun farge.
  • Tilsett så hel pepper, laurbærblader, sennep, timian og sitronskall. Ha i vannet og litt av cornichon- og kapersvæsken fra tidligere, og kok på svak varme i 30 minutter.
  • Rør deretter inn 25 gram smør, så konsistensen blir fin og kremet. Hell tilslutt igjennom en fin sil. Pisk inn resterende smør før servering.

Savoykål

  • Kutt bacon i små terninger, og kålen i smale strimler.
  • Stek bacon på lav varme med litt olje.
  • Når baconet er gyllenbrunt, tilsett kålen og stek den mør.
  • Krydre med salt og pepper.
  • Ha tilslutt Røros-rømme i pannen, og kok forsiktig til konsistensen er kremet.