Dagens Næringsliv

Åpne i appen

Åpne

Lilla mat

Gulrotsalat med frø, nøtter og sake

Slik har du aldri sett gulrøtter før
Gulrotsalat med lilla gulrøtter

Gulrotsalat med lilla gulrøtter

-
+

Sitron og sake-dressing

  • 1.00 ss Sake eller tørr sherry
  • 1.50 ss Brunt sukker
  • 80.00 ml Nypresset sitronsaft (ca 1 sitron)
  • 0.50 ts Salt
  • 1.00 ss Solsikke eller annen nøytral olje
  • 1.00 ss Sesamolje

Gulrotsalat med agurk, frø og nøtter

  • 250.00 g Blandede frø og nøtter ( for eksempel gresskar og solsikkefrø, hassel- eller peanøtter)
  • 2.00 ts Nøytral olje
  • 0.50 ts Salt
  • 500.00 g Lilla gulrøtter (evt. regnbuegulrøtter eller vanlige)
  • 0.50 stk Liten agurk
  • 8.00 stk Vårløk, lilla om du kan få tak i
  • 1.00 stk Skallet av en sitron

Denne blir like god, men ikke like vakker, med vanlige gulrøtter.

Slik gjør du

  • Pisk sammen alle ingrediensene og smak til.
  • Om du ikke har sake, forsøk med tørr sherry.
  • Du kan også bruke extra virgin olivenolje istedenfor sesamoljen, men da vil smaken bli annerledes.

Gulrotsalat

  • Varm ovnen til 175 grader. Legg frø og nøtter i en langpanne og rør dem med olje og salt. Stek i ca. 10 minutter og rør gjerne litt et par ganger innimellom. Avkjøl.
  • Skjær gulrøttene i løvtynne skiver i en kjøkkenmaskin eller på en mandolin, eller riv dem grovt på et rivjern.
  • Del agurken i to, fjern frøene, klem den litt hardt og skjær i små biter.
  • Skjær vårløken i så tynne skiver du kan.
  • Bland grønnsakene sammen med mesteparten av frøene og løken like før servering og bland godt med dressingen. Dryss resten av frøene og løken over, og topp med revet sitronskall.