Dagens Næringsliv

Åpne i appen

Åpne
Sørstatene. Lucky Bird på Vulkan har gjort sitt for å skape den rette stemningen.

Sørstatene. Lucky Bird på Vulkan har gjort sitt for å skape den rette stemningen.

Ypperlige råvarer uten sting

Tekst

Vil du få varsel hver gang Salt & Pepper publiserer noe?

Du bestemmer selv hvor ofte, og kan skru av varselet når som helst.

Avbryt

Kjøttet er saftig på Lucky Bird, men krydderet er for tamt.

Slitte treplanker på veggene, servitører i rødrutete skjorter og Neil Young på stereoen. Lucky Bird på Vulkan i Oslo holder hva de lover på hjemmesidene sine, amerikansk mat med en «southern touch».

Salt og Pepper trøkket seg inn i en av de amerikansk-diner-aktige båsene og begynte å saumfare det A3-store menyarket.

Fakta: Lucky Bird

Vulkan 7, Oslo
Telefon: 23 89 68 66
luckybird.no

Meny: ★★★★
Mat: ★★★
Service/effektivitet: ★★★★★
Miljø: ★★★★
Pris: ★★★★
Totalt: 20

Saftig, men pregløst

– Her går det på engelsk og norsk. Gjerne i samme setning, bemerket Salt.

Fritert kylling, kyllingvinger, kyllingburger, kyllingsuppe og kyllingsandwich. Spareribs av svin er det enslige alternativet for dem som vil ha noe annet enn fjærkre – men det er det vanskelig å holde mot et sted som satser på kylling.

Lucky Bird har samme meny hele døgnet, både på restauranten på Vulkan og hos avleggeren i Bogstadveien, men har hyggelige «early bird»-priser for dem som er tidlig ute. Salt og Pepper var ute for en sen lunsj midt i uken, da stedet ikke åpner før tre på hverdager, men tilbyr lunsj fra tolv fredag til søndag.

Svak. Kyllingvingene skulle være medium i styrke, men hadde knapt hint av chili. Den friterte kyllingen var derimot en solid opptur.

Svak. Kyllingvingene skulle være medium i styrke, men hadde knapt hint av chili. Den friterte kyllingen var derimot en solid opptur.

For lite krydder

Fritert kyllingbryst fra Stange var overraskende saftig. Fin krønsj utenpå og en urteblanding mellom kyllingen og frityren ga et lite sting til maten. Ananasdippen var et fint søtlig supplement til å balansere chilismaken. Søtpotetfries, brekkbønner sautert i hvitløk og kålsalat med majones og kanskje et knepp for mye stangselleri, var bestilt som følge til maten.

Spareribsen, levert fra slakter A. Idsøe i Stavanger, var allerede begynt å bli kald da den kom på bordet. Igjen kjøtt av ypperlig kvalitet, men bestillingen med medium styrke levde ikke opp til hva den lovet. Det hele var litt tamt. Og hvor ble det av røyksmaken? Glasuren smakte ketchup.

Fjærkrefritt alternativ. Spareribsen på Lucky Bird kommer i halv og hel porsjon. Ypperlig for lunsj.

Fjærkrefritt alternativ. Spareribsen på Lucky Bird kommer i halv og hel porsjon. Ypperlig for lunsj.

Den siste kjøttretten på deling var en bolle kyllingvinger. De led av samme syndrom som de forrige rettene, og et dryss med vårløk over var ikke nok til å redde dem.

– Kjøttet er saftig, men det smaker veldig lite.

Stappmett

For like over 500 kroner fikk vi tre retter, tre slag tilbehør og en brus. Da ble vi så mette at det var helt uaktuelt å la seg friste av milkshake eller limepai til dessert.

Med rask og effektiv service, retter som kan deles i mindre porsjoner, og hyggelige tidligpriser har Lucky Bird gode forutsetninger for å bli et sted for uformell lunsj – men krydringen er for slapp til at det blir mer enn kalorifyll som varer til godt utpå ettermiddagen.

Meretes utvalgte: Hvitt av rødt

* (Vilkår)Copyright Dagens Næringsliv AS og/eller våre leverandører. Vi vil gjerne at du deler våre saker ved bruk av lenke, som leder direkte til våre sider. Kopiering eller annen form for bruk av hele eller deler av innholdet, kan kun skje etter skriftlig tillatelse eller som tillatt ved lov. For ytterligere vilkår se her.