Dagens Næringsliv

Åpne i appen

Åpne

Upretensiøst og salt

Tekst
Foto
Nudelsuppe slik de lager den i japan - eierne av Sapporo Ramen hevder de er Oslos eneste autentiske ramenbar

Nudelsuppe slik de lager den i japan - eierne av Sapporo Ramen hevder de er Oslos eneste autentiske ramenbar

Sapporo ramen er et upretensiøst nudelsted.

Sapporo ligger som en åpen bardisk klemt mellom et apotek og en blomsterbutikk i området Vulkan. I tillegg til ferdig sushi og drikke i en åpen kjøledisk, står to ting på menyen: Nudelsuppen ramen og gyozas - kjøttfylte dumplings stekt i panne. Det hviler en kjøpesenterstemning over hele stedet, og Pepper lurte på om det ville være rettferdig å dømme Sapporo etter samme kriterier som andre restauranter.

Fakta: Sapporo Ramen

Maridalsveien 21

Telefon: 912 40 025

Sapporo Ramen

Meny: ★★★

Mat: ★★★★

Miljø: ★★★ 

Service/Effektivitet: ★★★

Pris: ★★★★

17 poeng

Upretensiøs nudelbar

Sapporo er et sted der gjestene bestiller i baren og henter suppen selv når den er ferdig, ikke et sted de kan sitte stiller og vartes opp. Men ryktene gikk om at wagyu-ramen er en av byens beste matkjøp, og både gyozas og ramen er japanernes svar på fastfood som ikke nødvendigvis må nytes i fine omgivelser, så vi bestemte oss for å la maten tale for seg selv.

Sapporo Ramen er mer fast foodbar enn restaurant, men kraften og nudlene er skikkelig vare

Sapporo Ramen er mer fast foodbar enn restaurant, men kraften og nudlene er skikkelig vare

Den var dessverre ikke fullt så veltalende som vi hadde håpet.

Mye salt

To fat nystekte gyozas ble faktisk satt på bordet mens kokken gjorde klar nudelsuppen. De var saftige og kjøttfulle innenfor pastainnpakningen, men etter to biter ble de i overkant monotont salte, særlig om vi dyppet dem i den soyabaserte dippsausen vi fikk i hver vår skål ved siden av.

- Men perfekt bakrusmat, da, sa Salt. Pepper syntes imidlertid de var litt for salte selv for dagen derpå.

Stekte, kjøttfylte gyozas smakte godt, men salt

Stekte, kjøttfylte gyozas smakte godt, men salt

Hva slags biff?

- Er dette virkelig wagyu? undret også Pepper, som hadde bestilt wagyu ramen. På toppen av en salt kraft, bambusskudd,en raus mengde ferske og gode nudler og et helt smilende egg lå tynne skiver rå biff som fikk "koke" i kraftens varme.

Slik slurper du ramen

- Jeg mistenker det for å være alminnelig roastbiff, og jeg har spist wagyu før, sa Pepper. Hvorom allting var, var ikke de gode nudlene nok til å overskygge at også shoyu-kraften ble litt endimensjonalt salt.

Salts misokraft var rundere og betydelig mer tilfredsstillende, men Salt syntes godt det kunne vært mer grønnsaker enn bambusskudd og litt bønneskudd på toppen.

- Jeg hadde også likt om svoren på svinekjøttet hadde vært litt sprø, ikke helt mylk og vassen som den blir her, sa Salt.

Upretensiøs

Regningen, for to Farris, to porsjoner gyozas og hver sin rause suppe kom på 405 kroner.

Sapporo forsøker ikke å være noe annet enn det stedet er: En upretensiøs nudelsuppebar. Nudlene er gode, og kraften skikkelig laget, selv om den ikke falt helt i smak hos Pepper. Dessuten går det fort. Er det nudelsuppe du vil ha, er Sapporo faktisk et godt valg. Bare ikke forvent å bli tranportert til et høyere gastronomisk nivå.

Slik lager du Sapporos miso ramen hjemme

Les alle Smaks vinsaker her: Vinguiden

Meld deg på nyhetsbrev fra Smak.no her(Vilkår)Copyright Dagens Næringsliv AS og/eller våre leverandører. Vi vil gjerne at du deler våre saker ved bruk av lenke, som leder direkte til våre sider. Kopiering eller annen form for bruk av hele eller deler av innholdet, kan kun skje etter skriftlig tillatelse eller som tillatt ved lov. For ytterligere vilkår se her.