Dagens Næringsliv

Åpne i appen

Åpne

Matflørt på Aker Brygge

Tekst

Vil du få varsel hver gang Salt & Pepper publiserer noe?

Du bestemmer selv hvor ofte, og kan skru av varselet når som helst.

Avbryt
Foto
Løvtynt, supersprøtt tacoskjell møter saftig hummerfyll på Asia på Aker Brygge

Løvtynt, supersprøtt tacoskjell møter saftig hummerfyll på Asia på Aker Brygge

Asia på Aker Brygge flørter både med Latin-Amerika og gjestene.

– Herregud. Jeg føler at jeg ser rett inn i «Paradise Hotel», sa Pepper med øynene på «kunsten» på veggene: store fotograferte bilder av deffede, tungt tatoverte kropper.

På veggene henger store fotografier av tungt tatoverte kropper

På veggene henger store fotografier av tungt tatoverte kropper

Rundt oss svinset t-skjorteuniformerte servitører med slagordet «Food Flirt» på ryggen.

Fakta: Asia

Stranden 1, Oslo

Telefon: 23 11 54 60

www.asiaakerbrygge.no

Meny: ★★★★★

Mat: ★★★★★

Service/effektivitet: ★★★★

Miljø: ★★★★

Pris: ★★★★

Totalt: 22

Asiatisk matflørt

– Jeg ser jo at det er det de kaller smaksmenyen sin, men i disse «Metoo»-tider? undret Salt.

Asia på Aker brygge er ellers et stort, lekkert spisested med romslig og elegant uteservering, tidsriktig mørkt og sofistikert, i lokalene til gamle Druen, en av de første utestedene på Aker Brygge på 1980-tallet og som la grunnlaget for et betydelig restaurantimperium for gründerne. Eierne er de samme, og Asia er en restaurant der turister og finanselite kan møtes i skjønn forening.

Treffer alle

Det store utvalget snacks og småretter favner over alle pan-asiatiske trender, fra herlig dekadent fettete «baos» til sunne og syrlige «bowls» med brun ris; fra asiatisk vri på tacos til latinamerikansk vri på makiruller. Den treffer gjestene enten de er fulle av forsetter om detox og birkendeltagelse eller bakfulle med fetthunger.

Menyen er den samme fra morgen til kveld, men til lunsj serveres en delemeny til 275 kroner per person.

Vi ville imidlertid sikre maksimal tilfredsstillelse og minimalt sjansespill og plukket selv fra begge ender av skalaen.

Fløyel og lanterner setter et tidsriktig, svakt asiatisk preg på Asias interiør

Fløyel og lanterner setter et tidsriktig, svakt asiatisk preg på Asias interiør

Rå i midten

Aubergine fries var en raus kurv med friterte auberginebiter. Men ikke alle bitene var ferdige og myke hele veien inn, og vi savnet salt. Taquitos av løvtynt og fantastisk sprøtt tacoskjell fylt med friskt og saftig hummer- og majones smakte adskillig bedre.

Vi hadde også bestilt peruvian poké roll, der rå laks på hawaiisk vis med sesam og soya møtte peruviansk gul chili i en fargerik og velsmakende harmoni.

Peru møter Hawaii med «Peruvian poké roll»

Peru møter Hawaii med «Peruvian poké roll»

– Men nå tok det litt lang tid før resten kom, bemerket Pepper.

Baos, dampede boller fylt med langtidsbresert oksebryst og korianderaioli ble måltidets fettdryppende, smakseksplosive høydepunkt.

– Jeg gikk ens ærend til Momofuku for å prøve David Changs legendariske baos da jeg var i New York i sommer, og jeg synes faktisk denne var bedre enn den jeg fikk der, sa Salt.

Helsekost

En house bowl med brun ris, avocadokrem, løvtynne skiver såvidt grillet entrecôte var egentlig for mye mat for oss, men bortsett fra at den var kjøleskapskald, fremsto den som et sunt og mettende alternativ på menyen.

Men hvor var matflørtene når vi trengte regningen? Det tok tid å få kontakt, og måltidet i sin helhet tok en drøy time. Riktignok spiste vi mer mat enn til en rask lunsj, og det ble reflektert både i tidsbruk og på regningen, som kom på 870 kroner for fem småretter og en flaske eplejuice.

Det er ikke noe å mislike med Asia annet enn bildene på veggen, og maten er anstendig til god enten du er sugen på kaloribomber eller helsekost. Slik blir den et ganske trygt valg.

* (Vilkår)