Berg-og-dal-bane på Asian Box

Tekst

Vil du få varsel hver gang Salt & Pepper publiserer noe?

Du bestemmer selv hvor ofte, og kan skru av varselet når som helst.

Avbryt
Foto

Asian Box serverer kanskje utskjelt fusion, men byr på noen solide oppturer det er verd å komme tilbake for.

I en avstikker fra Bogstadveien i Oslo ligger Asian Box. Bak glassfasaden ble vi raskt møtt av hyggelig betjening som raskt fikk drikke til bordet og tatt bestilling i det øyeblikket vi var klare.

Asian box har et knippe hovedretter som thailandsk suppe og wok med szechuansk tilsnitt. Vi bladde rett forbi og gikk over til de kaller asian crossover fusion. Betegnelsen kan nok få det til å gå et 2000-tallsgrøss gjennom hippe matsnobber, men Pepper måtte komme med en erkjennelse.

Fakta: Asian Box

Sporveisgata 35 B, Oslo
asianbox.no

Meny: ★★★★★
Mat: ★★★★
Miljø: ★★★
Service/Effektivitet: ★★★★★
Pris: ★★★★

Totalt: 21

– Alt her høres veldig godt ut. Alt.

Servitøren anbefalte rundt fem småretter på deling, alle til rundt hundrelappen, og måltidet skulle bli en berg-og-dal-bane i hurtig tempo.

Les også: Treg kvalitetssushi

Umamieufori

Nigiri surret med langtidsstekt entrecote fylt med kimchi, koriander og ingefær overrislet med taki taki-saus smeltet på tungen i en liten umamieufori.

<p>Tynne, langstekte skiver av entrecote omslutter nigiri-rullen i deilig harmoni.</p>

Tynne, langstekte skiver av entrecote omslutter nigiri-rullen i deilig harmoni.

En rull med grillet aubergine og kimchi kom med samme saus. God den også, men litt vassen grønnsak klarte ikke å holde helt tritt med proteinversjonen.

<p>Dampede og friterte baos med confitert andebryst druknet i hjemmelaget xo-saus.</p>

Dampede og friterte baos med confitert andebryst druknet i hjemmelaget xo-saus.

To dampede og friterte baos glinset på tallerkenen. Confitert andebryst i hjemmelaget xo-saus tøt ut fra alle kanter i forsøket på innta retten. Resten av fyllet druknet i sausen. Synd, for selve baoen var god og hadde fortjent bedre komponert innhold.

<p>Signaturretten villreker fra Argentina panert med bambus og kull tar seg stilig ut. Og smaker godt.</p>

Signaturretten villreker fra Argentina panert med bambus og kull tar seg stilig ut. Og smaker godt.

Villreker fra Argentina panert i bambus og kull balanserende kom på hver sin skive avokado. Saftige reker med knas fra kullpaneringen var en ny opptur før avslutningen sendte oss i utforbakke. Biter av stekt brokkoli lå utmotivert utover en tallerken med tam chilimajones rislet over og teriyakisaus i bunn. God tyggemotstand hjalp ikke mot stempelet som lunsjens svakeste retten.

<p>Woket brokkoli med chilimajones og teriyakisaus skuffet.</p>

Woket brokkoli med chilimajones og teriyakisaus skuffet.

Rimelig

Takket være effektiv service er det mulig å klemme inn dessert også for de med dårlig tid. En mørk og seig sjokoladekake flankert av vaniljeis og omsluttet av pasjonsfruktkrem var en smaksbombe.

<p>En mørk og seig sjokoladekake flankert av vaniljeis og omsluttet av pasjonsfruktkrem var en smaksbombe.</p>

En mørk og seig sjokoladekake flankert av vaniljeis og omsluttet av pasjonsfruktkrem var en smaksbombe.

– Jeg har trukket det korteste strået. Dette smaker lake fra hermetisert frukt tilsatt brus, sa Salt og nippet til en cocktail av litchi-saft, prosecco og små kuler med melon.

Servitøren fikk rett, fem retter var nok til å bli mett, iallfall med dessert til. Med litt kaffe og en øl bikket regningen såvidt 900 kroner unnagjort på en times tid. Det er både rimeligere og raskere enn mange andre lunsjsteder i samme sjiktet. Når det beste attpåtil smaker fortreffelig, er det ingen grunn til ikke å vende tilbake.

* (Vilkår)Copyright Dagens Næringsliv AS og/eller våre leverandører. Vi vil gjerne at du deler våre saker ved bruk av lenke, som leder direkte til våre sider. Kopiering eller annen form for bruk av hele eller deler av innholdet, kan kun skje etter skriftlig tillatelse eller som tillatt ved lov. For ytterligere vilkår se her.

Vi bruker informasjonskapsler (cookies) for å gi deg en best mulig brukeropplevelse på DN.no. Disse brukes til analyseformål, produktforbedringer samt tilpasning av annonser og innhold. Les mer om informasjonskapsler og hvordan vi behandler personopplysninger på våre personvernsider.

Les mer Lukk