Dagens Næringsliv

Åpne i appen

Åpne
Ostedisk, hermetikk, kaffe på kran og kelnere med skjegg – Brugata landhandleri er typisk 2017

Ostedisk, hermetikk, kaffe på kran og kelnere med skjegg – Brugata landhandleri er typisk 2017

Grei hipsterlunsj i lurvete gate

Tekst

Vil du få varsel hver gang Salt & Pepper publiserer noe?

Du bestemmer selv hvor ofte, og kan skru av varselet når som helst.

Avbryt
Foto

Brugata Landhandleri trykker på alle trendknapper, og serverer ganske god lunsj.

Gentrifiseringsfeen drysser sitt tryllestøv over lurvete Brugata for tiden. Med Brugata Landhandleri har hun trykket på funksjonen for full hipstrifisering, og med hjelp av gründerne bak cocktailbaren Himkok er tradisjonsrike Røde Mølle blitt forvandlet til bar, spisested, ostedisk og ja, et nesten musealt parodisk landhandleri med dyre kroppspleieprodukter og luksushermetikk i hyllene.

Det er bord i marmor og tre, havregrøt til frokost og tartar i baren, i tillegg til kaffe og cocktails fra tappekraner; med andre ord nok en striglet bar for gjester som tar avstand til massemarkedet og heller vil leke seg med elitistisk folkelighet.

Fakta: Brugata Landhandleri

Brugata 9, Oslo

Telefon: 455 06 293

Meny: ★★★★

Mat: ★★★★

Miljø: ★★★★

Service/effektivitet: ★★★★

Pris: ★★★★

Totalt: 20 poeng

Grei gentrifisering

Skrikende tidsriktig

Vi jobber i nærheten, og det var første gang vi gikk inn dørene i det røde huset og fant oss en trivelig sittegruppe med sofa i lyst lær.

Menyen forsøkte vi å finne selv siden ingen sto på pinne for å tilby en. At vi hadde tatt feil ble klart da vi forsøkte å spørre hvor mange av smårettene i bar-menyen vi trengte til lunsj. Frokost og lunsj-menyen er ikke stor, men det er sjarmerende med havregrøt på formiddagen og en liten håndfull lunsjretter hvor flere var fristende.

– Men chèvresalaten har vi ikke i dag, sa servitøren til vår skuffelse. Da måtte det bli biffsalat med kimchi og eggs benedict, som begge kom nokså raskt på bordet sammen med en stor apotekaktig flaske kombucha og japansk tekanne i klart glass til Peppers te.

– Her trykker de virkelig på alle trendknapper, sa jeg til Pepper.

Vi var for å være ærlige litt skeptiske til maten – interiøret virket så utenpåklistret og menyen så skrikende tidsriktig at det kunne gå begge veier. Heldigvis tippet det i riktig retning.

Forbedret klassiker

Eggs Benedict – egentlig en frokostrett av posjerte egg med spinat og hollandaise på lett ristet engelsk muffin – lå her på knasende sprøtt ristet brød. Den tydeligere kontrasten til de myke eggene og sausen var en forbedring av klassikeren. Salaten med biffstrimler og asiatiske fermenterte grønnsaker var frisk og fargerik, men litt soggy og monoton i smaken.

Eggs Benedict med sprøtt ristet brød under istedenfor engelske muffins var en forbedring av klassikeren

Eggs Benedict med sprøtt ristet brød under istedenfor engelske muffins var en forbedring av klassikeren

– Ikke dårlig, selv om jeg ikke går tilbake hit på grunn av biffsalaten, sa Pepper. Selv om det var ganske folketomt i lokalet var det vanskelig å få kontakt med servitøren for regningen, som kom på 500 kroner for to lunsjretter, drikke og kaffe. Likevel var vi tilbake på kontoret bare litt senere enn om vi hadde spist i kantinen.

Det er litt vemodig at alt blir glatt, vakkert og fristende polert inn i AirBnB-estetikk.

Men la oss være ærlige: Hvem gikk noen gang på Røde Mølle, og vil noen virkelig savne stedet?

Brugata Landhandleri er absolutt verdt et besøk hvis man er i området. (Vilkår)

Dine data på DN

DN er en del av NHST Media Group AS, som nå er ansvarlig for håndtering av dine data på DN. Vi bruker informasjonskapsler og dine opplysninger for å gi deg en sikker og god brukeropplevelse. Vi analyserer bruk for å kunne forbedre NHSTs tjenester, og for å tilpasse annonser og deler av innholdet du ser og bruker. Dersom du er innlogget, kan du endre dine innstillinger for personvern.

Les mer Ok, jeg skjønner