Dagens Næringsliv

Åpne i appen

Åpne

Solid og fransk lunsj på Karl Johan

Foto
Rodins klassiske løksuppe varmer på en kjølig høstdag

Rodins klassiske løksuppe varmer på en kjølig høstdag

Servitører som blir overrasket av å få gjester, er aldri den beste velkomst. Kunne maten redde Salt og Peppers lunsj på Rodins Bistro & Bar?

- Skal si det er lenge siden jeg har vært på Karl Johan for å spise lunsj, sa Salt. Det har liksom ikke vært så mange alternativer her, hvis man ser bort fra fastfood og kjederestauranter.
- Men hvem vet, Rodins Bistro & Bar kan kanskje endre på det.
Ute midt på Oslos paradegate Karl Johan lokker den få måneder gamle restauranten med super lunsj på en håndskrevet tavle.

Fakta: Rodins Bistro & Bar

Karl Johans gate 12B, 0154 Oslo

Telefonnummer: 22 69 39 00

rodins.no

Meny: ★★★★

Mat:★★★★

Miljø:★★★

Service/Effektivitet: ★★★★★

Pris: ★★★★★

21

Franske klassikere på Karl Johan


Vel inne i den lyse, innbydende og nyoppussede bakgården som delvis er dekket av tak, skulle man ønske at det fortsatt var sommer og at man kunne sette seg ned ved et av de tomme bordene. Men her var det ingen, ingen gjester og ingen servitører.

Inne i resepsjonen på Comfort Hotel Karl Johan, der Rodins Bistro & Bar ligger, fikk Salt og Pepper beskjed om å kontakte servitørene i andre etasje om de ville ha lunsj.

- Det virker som de er litt uforberedt og overrasket over å få gjester, sa Pepper. De er jo tross alt nesten en time siden de åpnet, er vi de første?

Rodins bar er kanskje noe dunkel og mørk til å spise lunsj i, selv om maten innfridde

Rodins bar er kanskje noe dunkel og mørk til å spise lunsj i, selv om maten innfridde

Opp og ned. Og resepsjonisten hadde rett, alle servitørene hadde samlet seg i bistroens hovedlokale som ligger i andre etasje bak resepsjonen. Men der var det ingen lunsj - den ble servert i baren, fikk Salt og pepper beskjed om.

- Om dere ikke vil sitte ute da? lurte servitøren på.

Salt og Pepper konkluderte med at det ville bli i kjøligste laget et stykke ut i oktober, varmelamper og pledd til tross.

Baren er som barer flest, mørk og dunkel, med små runde bord og en konstant during av ismaskiner, brusskap og vinskap.

- Dette blir som å sitte i en stengt nattklubb og spise, sa Salt.

- Og det er jo i tillegg ingen andre gjester her heller?

Skagen toast og Rodins gir mye mat for pengene. Og det på Karl Johan

Skagen toast og Rodins gir mye mat for pengene. Og det på Karl Johan

Klassikere. Den hyggelige, svenske servitøren var raskt på pletten med drikkevarer og meny. Sistnevnte var håndskrevet på en skiferhelle og bestod av ni klassiske retter inspirert av en klassisk fransk bistro.

Salt og Pepper ble enige om å dele en tarte flambée med bacon og gruyère. Denne retten som er franskmennenes svar på pizzaen og navnet refererer til tilberedingsmetoden, hvor paideig blir bakt over flammene. Varm var den, men bakt over flammer - neppe. Smaken var god, med en fin syre av crème fraiche kombinert med salt og røkt bacon og smeltet ost. Bunnen, derimot, var noe melete og bløt, den virket ikke helt ferdig stekt. Tarte flambéen var kanskje også i minste laget. Om den var ment som en lunsjrett, ville den nok mislykkes i å mette en sulten sjel.

Pepper lot seg friste av Skagen-toast til «hovedrett», mens Salt ville varme seg på stedets løksuppe. Begge ble servert raskt etter at tarten ble ryddet av bordet.

- Denne er raus, sa Pepper og pekte ned på en solid prosjon reker vendt i røre toppet med løyrom, dill og løk servert med fire små toast.

Til 169 kroner skal man vel lete lenge etter tilsvarende midt i Oslo sentrum?

Løksuppen var rykende varm og klassisk, toppet med en ostegratinert skive. Om man skulle ønske noe mer, så var det en litt større porsjon, men smaken innfridde.

Rodins hyggelige bakgård en en hyggelig og gjemt oase midt på Karl Johan

Rodins hyggelige bakgård en en hyggelig og gjemt oase midt på Karl Johan

Best ute. 567 kroner for en flaske eplemost, en forrett på deling og to lunsjretter, er greit når det går kjapt og maten leverer. Men den famlete og usikre velkomsten samt lokalet trekker ned.

Stedet som åpnet i juni tidligere i år med Annen Etages tidligere kjøkkensjef Christer Rodin bak spakene, burde klare bedre etter flere måneder i drift.

- Det hadde nok vært mye koseligere å sitte ute, sa Salt i det de spaserte ut igjen på Oslos paradegate.

- Jeg kommer nok tilbake, men ikke før til våren.

LES FLERE LUNSJANMELDELSER HER:LUNSJGUIDEN

Les alle Smaks vinsaker her: Vinguiden

Meld deg på nyhetsbrev fra Smak.no her(Vilkår)Copyright Dagens Næringsliv AS og/eller våre leverandører. Vi vil gjerne at du deler våre saker ved bruk av lenke, som leder direkte til våre sider. Kopiering eller annen form for bruk av hele eller deler av innholdet, kan kun skje etter skriftlig tillatelse eller som tillatt ved lov. For ytterligere vilkår se her.