Dagens Næringsliv

Åpne i appen

Åpne
Edda i Oslo har det som skal til for å tekkes både turister, lokale og de som jobber i området – hvis bare detaljene sitter litt bedre.

Edda i Oslo har det som skal til for å tekkes både turister, lokale og de som jobber i området – hvis bare detaljene sitter litt bedre.

Uforløst potensial

Tekst

Vil du få varsel hver gang Salt & Pepper publiserer noe?

Du bestemmer selv hvor ofte, og kan skru av varselet når som helst.

Avbryt
Foto

Edda på Sørenga kan bli en klassiker for nabolaget, men det virker som om restauranten tar litt for lett på lunsjen.

Høyt under taket, store betongsøyler og glassfasader. Edda ved Barcode i Oslo balanserer mellom stilig moderne og det litt mer sjelløse – litt som bydelen den ligger i.

Foreløpig ser det ut til at det er forretningsfolket som har trykket Eddas lunsjtilbud til sitt bryst. God avstand mellom bordene og lett musikk på anlegget gjør det lett å holde samtaler usjenert.

Fakta: Edda

Henny Mürers gang, Oslo
Telefon 47 79 73 81
restaurantedda.no

Meny: ★★★
Mat: ★★★★
Service/Effektivitet: ★★★★
Miljø: ★★★★
Pris: ★★★★
Totalt: 19

Kort meny

Salt hadde lyst på en liten appetittvekker, men den planen utgikk da menyen ikke inneholdt forretter. I tillegg til dagens «lunsjdeal» bestående av dagens suppe og sandwich samt en kopp kaffe, kan gjestene velge mellom fire ulike hovedretter.

Det ble ikke utdelt noen drikkemeny, men på forespørsel om de hadde eplejuice eller noe lignende, fikk vi beskjed om at eplesaft var eneste alternativet. En flaske med Hansas svar på Mozell, Lysekloster, kom på bordet.

– Vi kunne likeså godt ha bestilt vanlig brus, sukket Pepper.

Konfitert andelår med fetaost og grillet gresskar var deilig og mettende med sprøtt skinn og mørt kjøtt.

Konfitert andelår med fetaost og grillet gresskar var deilig og mettende med sprøtt skinn og mørt kjøtt.

Peppers konfiterte andelår med fetaost med en stor skive stekt gresskar, var mettende og velbalansert mellom søtt og salt. Lengselen etter en forrett forsvant med de rikelige porsjonene, og andekjøttet var mørt og deilig helt inn til beinet.

– Veldig godt, selv om de har ikke funnet opp kruttet, sier Salt.

Siste rest av sommeren var i ferd med å ebbe ut, men gradestokken viste fortsatt Syden-temperaturer. Da føltes det som et lite lovbrudd å bestille en kreativ vri på pinnekjøtt, en liten fornærmelse mot mattradisjonene i dette landet, men nysgjerrigheten og saltsuget tok overhånd.

Rikelig med pinnekjøtt ble litt salt og tørt uten mykt tilbehør.

Rikelig med pinnekjøtt ble litt salt og tørt uten mykt tilbehør.

Pinnekjøttet kom med kokte rødbeter, rødbetcrisp, estragonpulver og noen grønne salatblader. Rødbetene var en vellykket vri der sødmen balanserte fint opp det møre og passe salte kjøttet. Retten hadde likevel et konsistensproblem. Salatblader og estragonstrø ga fine farger, men pinnekjøtt er ganske tørt og tungt å tygge på. Det tradisjonelle tilbehøret kålrabistappe har tross alt en funksjon også i sin form. Edda skal ha for forsøket, men traff ikke helt blink her.

Sitronterte og en god kopp kaffe blir sjelden feil.

Sitronterte og en god kopp kaffe blir sjelden feil.

Dagens dessert, en sitronterte, var god på smak. Søt, syrlig og crunchy bunn, men en kjerne som var litt for rennende og fikk et hint av ustivnet eggehvite. Med en god kopp kaffe til var det likevel en verdig avslutning på måltidet, som endte på 740 kroner.

Alt ligger til rette for at Edda skal kunne bli en solid havn i all nyetableringen i området rundt Barcode og Sørenga, men foreløpig virker som om restauranten tar litt for lett på lunsjen.

* (Vilkår)Copyright Dagens Næringsliv AS og/eller våre leverandører. Vi vil gjerne at du deler våre saker ved bruk av lenke, som leder direkte til våre sider. Kopiering eller annen form for bruk av hele eller deler av innholdet, kan kun skje etter skriftlig tillatelse eller som tillatt ved lov. For ytterligere vilkår se her.