<p>Det står ikke på sjarmen hos Fyret mat &amp; drikke på Youngstorget.</p>

Det står ikke på sjarmen hos Fyret mat & drikke på Youngstorget.

Stedet for en flytende lunsj

Tekst

Vil du få varsel hver gang Salt & Pepper publiserer noe?

Du bestemmer selv hvor ofte, og kan skru av varselet når som helst.

Avbryt
Foto

Bruk heller penger på det enorme akevittkartet enn på middelmådige smørbrød.

Det er fort gjort å glemme at det finnes et knippe knøttsmå serveringsstedet under basarhallene i den smale buegangen ved Youngstorget i Oslo. Et par av dem serverer mat også, sånn som Fyret.

Saltvannet sitter formelig i veggene. Fyrstasjoner i rammer, blankpolert messing og taustumper fyller lokalet i den lille kafeen som utgjør tre-fire små hvelvede rom. Akevittlisten teller flere hundre sorter og gir rom for et skikkelig sjøslag, for dem som skulle ønske seg ut på galeien. Vi gikk rett til lunsjmenyen, en smørbrødliste med hakkebøf, akevittsild og gravlaks blant alternativene. Den brødtrette har et knippe muligheter som burgere og gulasjsuppe.

Fakta:

Fyret Mat & Drikke

Youngstorget 6, Oslo
Telefon: 22 20 51 82
fyretmatogdrikke.no

Meny: ★★★★
Mat: ★★★
Miljø: ★★★★
Service/Effektivitet: ★★★★
Pris: ★★★

Totalt: 18

Dagens suppe var blomkål, og vi fikk den på deling som forrett. Passe glatt konsistens, kraftig på smak og godt stekt bacon på toppen. Ved siden kom en skive surdeigsbrød og en pakke fransk smør. Godt og varmende.

– Det er vanskelig å tråkke feil med denne blomkålsuppe, sa Pepper.

<p>Dansk hakkebøf kom på en skive rugbrød, syltede agurker og rødbøter, litt isbergsalat, hele kapers og toppet med et stekt egg.</p>

Dansk hakkebøf kom på en skive rugbrød, syltede agurker og rødbøter, litt isbergsalat, hele kapers og toppet med et stekt egg.

Tørt brød

Dansk hakkebøf kom på en skive rugbrød, syltede agurker og rødbøter, litt isbergsalat, hele kapers og toppet med et stekt egg. Mens karbonadene smakte hjemmelaget og lunt, virket resten av retten til å være innkjøpt vare – som riflete rødbeter.

– Og brødet er litt tørt og smaker butikkbrød, sa Salt.

<p>En imponerende liste av akevitt, fra både innland og utland, bør være et trekkplaster i seg selv.</p>

En imponerende liste av akevitt, fra både innland og utland, bør være et trekkplaster i seg selv.

Pepper hadde gått for smørbrødklassikeren stjerneskudd, panert rødspette med remulade og pyntet med nypillede reker og hvit asparges fra glass.

– Det er visstnok noen som liker syltede asparges også, sa Pepper tørt.

Fisken led litt under mangel på salt og paneringen fikk en for dominant plass i smaksbildet. Greit nok for en hverdagskafé, men ikke noe å sende flaskepost hjem om.

– Et kurant smørbrød som metter, konkluderte Pepper.

<p>Stjerneskudd, smørbrød med panert fisk, pillede reker, remulade og litt grønt.</p>

Stjerneskudd, smørbrød med panert fisk, pillede reker, remulade og litt grønt.

Drikke, ikke spise

To store kopper svart kaffe ble «desserten», og med varm drikke kom stedet igjen til sin rett. Det er ikke her man går for et ekstraordinært måltid, men heller for litt lun drikke. Er man fysen og unner seg en matbit, går det ikke så fryktelig galt så lenge forventningene ikke er for høye.

Regningen strandet like over 600 for forrett på deling, to smørbrød, en flaske eplemost og to kopper kaffe. Vi tror det hadde vært artigere å bruke pengene på å teste akevittutvalget.

<p>Det er fort gjort å glemme at det finnes et knippe knøttsmå serveringsstedet under basarhallene i den smale buegangen ved Youngstorget i Oslo. Et par av dem serverer mat også, sånn som Fyret.</p>

Det er fort gjort å glemme at det finnes et knippe knøttsmå serveringsstedet under basarhallene i den smale buegangen ved Youngstorget i Oslo. Et par av dem serverer mat også, sånn som Fyret.

* (Vilkår)Copyright Dagens Næringsliv AS og/eller våre leverandører. Vi vil gjerne at du deler våre saker ved bruk av lenke, som leder direkte til våre sider. Kopiering eller annen form for bruk av hele eller deler av innholdet, kan kun skje etter skriftlig tillatelse eller som tillatt ved lov. For ytterligere vilkår se her.

Vi bruker informasjonskapsler (cookies) for å gi deg en best mulig brukeropplevelse på DN.no. Disse brukes til analyseformål, produktforbedringer samt tilpasning av annonser og innhold. Les mer om informasjonskapsler og hvordan vi behandler personopplysninger på våre personvernsider.

Les mer Lukk