Godt småplukk bak Rådhuset

Tekst
Dim sum på Taste of Chinas nye filial i Tordenskjoldsgate er et godt lunsjalternativ. Foto: Tommy Andresen

Dim sum på Taste of Chinas nye filial i Tordenskjoldsgate er et godt lunsjalternativ. Foto: Tommy Andresen

Hete og dampende dim sum er ypperlig lunsjmat.

- Dette er vel blant de få restaurantkonseptene hvor det faktisk er en lettelse at menyen kommer med bilder, sa Salt og bladde heftig i den laminerte billedreisen i det kinesiske kjøkken. Her var alt fra friterte trekanter og slimete rismelruller til ymse blandinger av svin, reker og krabbekjøtt.

Fakta: Dim Sum by taste of China

Tordenskjoldsgate 8-10, Oslo
Telefon: 22 111 888
www.tasteofchina.no

Meny: ★★★★★
Mat: ★★★★
Miljø: ★★★
Service/effektivitet: ★★★★
Pris: ★★★★★
Totalt: 21

Effektiv dim sum-lunsj

Dim sum favoritten Taste of China har nylig utvidet med lokalet som tidligere huset en av Oslos første sushirestauranter, Nippon Art. Den nye filialen er en moderne kontrast til den rosafargede og polyesterbefengte andreetasjen i Torggata med nye designerlamper, gråmalte vegger og myke stoler.

- Her har det nok vært en interiørdesigner involvert, men det blir litt vel likt mye annet i Oslo, mente Pepper.

Det var en hverdag tidlig i uken og kun to andre bord var opptatt. Vi skrev ned syv retter på lapp, noe som skulle vise seg å være akkurat passe for to, denne dagen litt i overkant, sultne kontorarbeidere.

NY INNPAKNING, NESTEN SAMME INNHOLD

- Men nå kunne maten godt komme snart, Salt så på klokken og konstaterte at det var 20 minutter siden bestillingen ble overlevert den blide servitøren. En kinesisk familie hadde plassert seg på bordet ved siden av oss ikledd tykke jakker i et sommer-Oslo som tross alt viste over 20 grader.

Dim sum by Taste of China i Tordenskjoldsgate fremstår i en langt mer moderne drakt enn originalen. Menyen er stort sett lik. Foto: Tommy Andresen

Dim sum by Taste of China i Tordenskjoldsgate fremstår i en langt mer moderne drakt enn originalen. Menyen er stort sett lik. Foto: Tommy Andresen

Den friterte delen av bestillingen kom først. Rykende varme trekanter av oksekjøtt med løk, og friterte, lubne scampiravioli var begge delikat krydrede, smakfulle og sprø.

- Det alltid bedre å vente på at maten kjøler seg ned ved bordet, enn at den gjør det inne på kjøkkenbenken, konstaterte Pepper og tok seg en fornøyelig venteslurk av tekoppen. Salt hadde valgt en lett og sødmefull kinesisk øl til å skylle ned de hete munnfullene med.

Artikkelen fortsetter under annonsen

Resten av de bestilte rettene skulle komme i hurtig tempo. Rismelrull med svin smakte mest av det første og søt soya. Kyllingføttene var trukket i en balansert søt og krydret saus, og selv om Salt måtte innrømme at det ble litt vel virkelighetsnært å gnage kjøttet av de tynne tærne - ble de så godt som rensket.

Søte glutenboller fylt med svinekjøtt og tørkede reker hadde denne vellykkede kombinasjonen av å være sprø utvendig, seig innvendig og med et rykende varmt velbehag som innhold.

- Alt smaker intenst og godt, men jeg kunne gjerne tenke meg at skålen med den sorte chilisausen, hadde vært litt større. Den blir litt vel minimalistisk og upraktisk for min del, mente Salt.

Sprø friterte wont tons med oksekjøtt og løk er blant høydepunktene på Dim sum by Taste of China. Foto: Tommy Andresen

Sprø friterte wont tons med oksekjøtt og løk er blant høydepunktene på Dim sum by Taste of China. Foto: Tommy Andresen

GOD DEAL

Servitøren hadde vært passe servil og oppmerksom under hele måltidet bortsett fra noen små fraværende øyeblikk. Det utbrente telyset fra dagen før ble først byttet ut og tent et sted midt inne i serveringen. Prisen for syv ulike dim sum, to kopper te, og en flaske øl kom på 650 kroner. En god pris for et godt lunsjmåltid unnagjort på 50 minutter.

- Jeg må innrømme at jeg foretrekker den litt slitte sjarmen til originalen oppe i Torggata, sa Pepper på vei ut av døren.

- Men for all del, dette er et virkelig godt lunsjalternativ for alle de som jobber i kvartalene rundt Rådhuset.

Les alle Smaks vinsaker her: Vinguiden

Meld deg på nyhetsbrev for Smak.no her

(Vilkår)Copyright Dagens Næringsliv AS og/eller våre leverandører. Vi vil gjerne at du deler våre saker ved bruk av lenke, som leder direkte til våre sider. Kopiering eller annen form for bruk av hele eller deler av innholdet, kan kun skje etter skriftlig tillatelse eller som tillatt ved lov. For ytterligere vilkår se her.

Informasjonskapsler og personvern

Dagens Næringsliv er ansvarlig for dataene du oppgir og dataene vi samler om dine besøk på DN.no. Vi bruker informasjonskapsler og dine data til å analysere og forbedre tjenestene, og til å tilpasse annonser og deler av innholdet du ser og bruker. Dersom du er innlogget, kan du endre dine innstillinger for personvern.

Les mer Ok, jeg skjønner