Dagens Næringsliv

Åpne i appen

Åpne

Ujevnt på Aker Brygge

Tekst

Vil du få varsel hver gang Salt & Pepper publiserer noe?

Du bestemmer selv hvor ofte, og kan skru av varselet når som helst.

Avbryt
Jamie's Italian er ikke mer italiensk enn at det sniker seg inn noen burgervarianter og tilbehør som coleslaw og pommes frites av søtpoteter på menyen.

Jamie's Italian er ikke mer italiensk enn at det sniker seg inn noen burgervarianter og tilbehør som coleslaw og pommes frites av søtpoteter på menyen.

Jamie's Italian klarer ikke å være mer enn den er – en kjederestaurant med kjent eier.

Nyåpnede Jamie's Italian på Aker Brygge lover å lete etter de beste av råvarene. Med filialer verden over, er det lite trolig at den britiske tv-kokken Jamie Oliver, også kjent som «The Naked Chef», selv putrer rundt på scooteren sin for å hamstre inn lokale råvarer fra markedet – slik han ble kjent for i tv-programmene sine.

Det var likevel med et lite håp om at noe av hans enkle og rufsete stil skulle være å kjenne igjen i maten da vi satte oss ned på uteserveringen for en helgelunsj.

– Her er det tilsynelatende mye som frister, sa Salt og forsvant bak det store menyarket.

Menyen er delt inn på klassisk italiensk vis med antipasti, primi og secondi i tillegg til et knippe pizzaer. Men Jamie's Italian er ikke mer italiensk enn at det sniker seg inn noen burgervarianter og tilbehør som coleslaw og pommes frites av søtpoteter på menyen.

Mest røre

– Denne forretten så lite delikat ut, mumlet Pepper da forretten med fritert blekksprut kom.

De litt for store bitene smakte mest av frityrrøre, og aiolien manglet et skikkelig sting av hvitløk.

Fakta: Jamie's Italian Aker Brygge

Stranden 63, Oslo

Telefon: 22 87 77 77

jamieoliver.com

Meny: ★★★★

Mat: ★★★

Miljø: ★★★★

Service/Effektivitet: ★★★

Pris: ★★★★

Totalt: 18

Ujevnt på Aker Brygge

Pepper hadde ikke mistet håpet om noe godt fra havet og lot seg friste av pasta med krabbe på menyen, men fikk straks beskjed av betjeningen om at den pleide ikke gjestene å like.

– Veldig ærlig, men litt rart at kjøkkenet ikke gjør noe med det da, sa Pepper og gikk for anbefalingen om pasta med tigerreker i stedet.

Da retten kom, ble anbefalingen enda mer uforståelig.

– Scampiene er i og for seg gode, men hvor er smaken, spurte Pepper og strakte seg etter saltet.

Salts hovedrett derimot, hjemmelaget pasta med svineragu og den smørbare chilisalamien ‘nduja fra Sør-Italia, var svært smakfull og hadde fått et dryss av crispy brødsmuler på toppen.

– Den har en balansert tomatsmak med et tydelig streif av fennikel og er passe sterk, sa Salt fornøyd.

Kø på kjøkkenet

Nå hadde riktignok betjeningen advart oss om stor pågang på kjøkkenet, men siden det hadde tatt nesten tre kvarter å få hovedrettene, ble vi fort enige om å stå over desserten og nøye oss med kaffe.

– Neste gang vil jeg sitte inne, der ser det mye hyggeligere ut, iallfall når været så grått som i dag, sa Salt og myste ut over uteserveringen med varmelamper, askebegre, myke pledd og alt det andre som kunne vært langs en havnepromenade i hvilken som helst norsk by.

Med pastaretter fra 169 kroner og oppover og pizza fra 149, er det her mulig å få seg en rimelig lunsj midt i turistsmørøyet. Men ønsker man jevnere kvalitet, kan det fort lønne seg å ta en liten avstikker.

(Vilkår)