<p>Kafé Løves romslige lokale glir sømløst sammen med teaterets høyloftede foajé.</p>

Kafé Løves romslige lokale glir sømløst sammen med teaterets høyloftede foajé.

God lunsj i et av hovedstadens signaturbygg

Tekst

Vil du få varsel hver gang Salt & Pepper publiserer noe?

Du bestemmer selv hvor ofte, og kan skru av varselet når som helst.

Avbryt

Denne delen av Oslo sentrum har ikke akkurat flust av gode lunsjsteder, men Kafé Løve er et av dem.

Murstein, glass og messing. Tunge dører, en gedigen foajé. Det Norske Teatret er et storslått kulturbygg, tegnet av 4B Arkitekter og ferdigstilt i 1985. Men hvor mange flotte kulturinstitusjoner har vel ikke bare en stusslig kantine med tørre baguetter og Vestlandslefser?

Fakta: Kafé Løve

Kristian IVs gate 8, Oslo
Tlf: 22 47 39 70
kafelove.no

Meny: ★★★★
Mat: ★★★★
Miljø: ★★★★★
Service/effektivitet: ★★★
Pris: ★★★★★

Total: 21

Det Norske Teatret og Kafe Løve har ambisjoner om å tilby både publikum og andre besøkende noe mer, både til lunsj og på kvelden, før forestilling. Eller «framsyning», som den nynorske stemmen over høyttaleranlegget sa.

– Denne delen av Oslo sentrum har ikke akkurat flust av gode lunsjsteder, sa Pepper.

Vi hadde ikke bestilt bord, og hovmesteren nølte en stund, kikket seg rundt og sa noe om at da måtte hun dekke opp. Litt rart, for det ble aldri i nærheten av fullt, selv om det var mange gjester i det romslige lokalet, som glir sømløst sammen med teaterets høyloftede foajé.

Da vi fikk bord, fikk vi raskt meny og vann med bobler. Menyen kan virke ganske kraftig, med tungvektere som potet- og purreløksuppe, oksehaleragu og plukkfisk.

God tid

Etter å ha bestilt, kunne vi kikke i smug på både en kjent skuespiller, en av Norges fremste forfattere og diverse forlagsfolk. Snittalderen blant gjestene virker høy. Her var det mange eldre lunsjgjester som så ut til å ha god tid til en lang lunsj.

God tid hadde også kjøkkenet. Det tok 25 minutter før maten kom. Det er for lenge.

I Kafé Løves variant av eggs benedict var spinat byttet ut med avokado. Det var for så vidt friskt, sammen med posjert egg og sprøstekt bacon. Men hollandaise-sausen var blitt ganske kald og kunne gjerne hatt litt mer syrlighet for å balansere de forsiktige smakene av egg og avokado. Men godt smakte det uansett.

<p>I Kafé Løves variant av eggs benedict var spinat byttet ut med avokado.</p>

I Kafé Løves variant av eggs benedict var spinat byttet ut med avokado.

Peppers brødskive var grillet og dekket av oksehaleragu med masse smakfullt, mørt og langtidskokt kjøtt. Hvitløksmajones og små cornichons, mini-sylteagurker, ga en fin syrlig motsats. Oksehale er ikke det man forventer å spise til lunsj, i hvert fall ikke på brødskiven, men dette fungerte utmerket.

– Søndagsmiddag på brødskiven. Fantastisk godt, sa Pepper.

<p>Oksehale er ikke det man forventer å spise til lunsj, i hvert fall ikke på brødskiven, men dette fungerte utmerket</p>

Oksehale er ikke det man forventer å spise til lunsj, i hvert fall ikke på brødskiven, men dette fungerte utmerket

Vi fikk god kaffe, både americano og latte. Vi setter pris på å kunne velge både filter og espressokaffe. Kafé Løves dessertutvalg til lunsj er begrenset til tre kanskje litt lite oppfinnsomme valg: sorbet, crème brûlée og en sjokoladekule med flytende karamell. Men kulen var god og crème brûléen nydelig, med knasende karamelldekke.

Vi slet med å få servitørens oppmerksomhet og regningen. Sånn er det ikke så rent sjelden, at når vi har fått bestilt og spist, daler interessen fra servitørene.

<p>Crème brûléen var nydelig, med knasende karamelldekke.</p>

Crème brûléen var nydelig, med knasende karamelldekke.

– Skal vi se, det var vann med bobler, Pepsi, oksehaleragu … begynte servitøren og så på en flat liten skjerm mens hun ramset opp alt vi hadde fortært.

Vi klarte ikke henge med og synes vel egentlig hun burde ha oversikt over det. Sandwichene ligger på 180 kroner, noe som er temmelig stivt for en raus brødskive. Men for 750 kroner fikk vi en god lunsj i et av hovedstadens signaturbygg.

* (Vilkår)Copyright Dagens Næringsliv AS og/eller våre leverandører. Vi vil gjerne at du deler våre saker ved bruk av lenke, som leder direkte til våre sider. Kopiering eller annen form for bruk av hele eller deler av innholdet, kan kun skje etter skriftlig tillatelse eller som tillatt ved lov. For ytterligere vilkår se her.

Informasjonskapsler og personvern

Dagens Næringsliv er ansvarlig for dataene du oppgir og dataene vi samler om dine besøk på DN.no. Vi bruker informasjonskapsler og dine data til å analysere og forbedre tjenestene, og til å tilpasse annonser og deler av innholdet du ser og bruker. Dersom du er innlogget, kan du endre dine innstillinger for personvern.

Les mer Ok, jeg skjønner