Dagens Næringsliv

Åpne i appen

Åpne
Benk, stol eller hengekøye? Idyll i Prindsen hage.

Benk, stol eller hengekøye? Idyll i Prindsen hage.

Røft paradis i Prindsen hage

Tekst

Vil du få varsel hver gang Salt & Pepper publiserer noe?

Du bestemmer selv hvor ofte, og kan skru av varselet når som helst.

Avbryt
Foto

Du blir mett. Men det fremste trekkplasteret i Prindsen hage er den røffe oasestemningen, ikke maten.

–Dette er jo helt Berlin, utbrøt Pepper.

Vi hadde sneglet oss rundt kvartalet og møtt på stengt port etter stengt port, helt til vi smatt ubemerket inn bak noen anleggsmaskiner ved et parkeringshus i Oslo sentrum og omsider trådte inn i Prindsen hage, den rufsete bakgårdshagen som nå er blitt … ja, hva er det blitt?

Fakta: Prindsen Hage

Storgata 36, Oslo
prindsenhage.no

Meny: ★★★
Mat: ★★★
Service/Effektivitet: ★★★★
Miljø: ★★★★★
Pris: ★★★★
Totalt: 19

En oase i sentrum, i hvert fall. Løvetannfrøene danset i sommersolen, plantekasser sto klare til å fylles med grønt, fluene summet i urtedrivhuset, baren leide ut utstyr for ball- og banespill, og langbordene var omkranset av små boder.

Åpningen av en uteservering i tilknytning til kulturminnet Prindsen, som også huser noen av byens mest sårbare innbyggere, har vært litt kontroversiell. Driverne har bedyret at de legger til rette for både familier og eldretreff, ikke bare øltørste urbanister. Om planene holder, vil tiden vise.

Konseptet på Fly Chicken er ekte junk food med kylling i sentrum.

Konseptet på Fly Chicken er ekte junk food med kylling i sentrum.

Varierende mat

Om folk vil trekke hit for maten, eller om maten bare blir vomfyll mellom halvliterne, gjenstår også å se. Det var et stykke blant godbitene denne dagen. «Matinkubatoren» Frævleiks kjøkken huset i dag noen som serverte pølser og potetbåter samt en vegetargryte, som ble servert med amatørmessig omgang med hygienehansker.

– Det går jo fint uten, men hvis du først skal bruke hansker, er vel poenget å unngå kontakt med betalingsterminal og penger, mumlet Pepper med en pappskål gryte i hånden.

To store, tynne skiver lett ristet brød lå over den tomatbaserte gryten, som bare en nybegynner kunne si var deilig.

– Helt ærlig, dette smaker som noe jeg slang sammen og syntes var greit i studietiden, sa Salt.

– Men det er ikke direkte vondt. Det er bare det at det kostet 140 kroner. Og for 30 kroner mer kan du spise oksehaleravioli på Trattoria Popolare, sa Pepper.

Vi lot mesteparten ligge til fordel for en raus bestilling fra Fly Chicken, som var lovet ferdig på «cirka syv minutter» og klokket inn omtrent på det også.

Fly chicken serverer klassisk amerikansk junkfood: fritert kylling og alt som hører til.

Fly chicken serverer klassisk amerikansk junkfood: fritert kylling og alt som hører til.

Ekte junk food med kylling i sentrum er konseptet, men utførelsen var variabel. Saftig kylling skjulte seg bak en kjedelig frityr; selv om maten var varm, og frityren knaste, føltes det ikke nystekt, og manglet også både salt og syre i følge med dagens hot sauce og trøffelmajones. En gedigen bøtte cheese fries med bacon, syltet chili og knalloransje amerikansk flytende cheddar ble rett og slett for dvaskt og junky for oss.

Men kyllingsandwichen i brioche-brød med coleslaw og bacon satt som et skudd. Kombinasjonen av mykt brød, sprø kylling, syrlig coleslaw og salt bacon er definitivt verd å dra tilbake for.

Dessuten selger kaffevognen ganske god espresso etterpå.

Fantastisk oase

Prindsen hage er ikke et sted å gå for maten, men som uformell sommeroase er den ubetalelig. Vi ser for oss både fredagspilser og hverdagslunsjer på fine sommerdager her, og nå vet vi også hva vi skal bestille når sulten tar oss.

Dyrt blir det heller ikke neste gang, når vi vet vi kan nøye oss med en sandwich til 120 kroner. (Vilkår)

Inn fra en parkeringsplass i Christian Krohgs gate ligger den godt skjulte Prindsen hage.

Inn fra en parkeringsplass i Christian Krohgs gate ligger den godt skjulte Prindsen hage.