Dagens Næringsliv

Åpne i appen

Åpne

Thaifølelsen uteblir

Tekst

Vil du få varsel hver gang Salt & Pepper publiserer noe?

Du bestemmer selv hvor ofte, og kan skru av varselet når som helst.

Avbryt
Foto
Stilen er sober og nesten kitschfri på Nam Fah i Kvadraturen.

Stilen er sober og nesten kitschfri på Nam Fah i Kvadraturen.

Nam fah serverer thaimat i høyt tempo. Men den virkelig gode maten uteblir.

– Hvis de har nudelsuppen med ribbe må vi ha den. Den smaker virkelig Asia, sa Salt, som har gode minner fra thairestauranten Nam Fah i Kongens gate.

- Men jeg har opplevd flere ganger at ribben ikke er klar til lunsj.

Fakta: Nam Fah

Prinsens gate 18 (inng. Kongens gate), Oslo

Telefon: 22 38 29 90

nam-fah.com

Meny: ★★★★

Mat: ★★★

Service/Effektivitet: ★★★★★

Miljø: ★★★★

Pris: ★★★★

Totalt: 20

Gode vårruller

Det skulle vise seg at nudelsuppe ikke var klart i det hele tatt, denne dagen, hverken med ribbe eller kylling. Ei heller de to salatene på menyen, eller et par av gatematrettene var å få.

- Hva blir det igjen da? undret Pepper, men det var fortsatt nok å velge mellom blant curry og wokretter.

Luksus-thai på kvelden: Kinky og høylytt pengemaskin

Kitschfri

Nam Fah har ligget i Kvadraturen i en årrekke, og er befriende fri for kitsch og bling. Lokalet er snarere nakent og minimalistisk, hverken støtende eller særlig interessant, med lyst tre, hvite vegger og dekormalte takbjelker. Hit går gjestene for maten, ikke for sjarmen.

Vi valgte vårruller, nudelretten pad thai og klassikeren pad ka pao med oksekjøtt, chili og thaibasilikum.

Sprø og lubne vårruller var en suksess på Nam Fah.

Sprø og lubne vårruller var en suksess på Nam Fah.

Vårrullene var lubne, fint sprøstekte og godt fylt med både kjøtt og nudler.

– Jeg tror vi må ha en porsjon til, sa Salt, for vårrullene var så gode at tre på deling ikke var nok for oss. Like vellykket var ikke de to øvrige rettene.

Seigt kjøtt

Pad thai luktet fiskesaus lang vei, og smakte helt greit, men ikke så mye mer. Den manglet både syre og sødme og den umiskjennelige stekesmaken kanskje bare thaikokker med en wok på gassbluss i grenselandet mellom innen- og utendørs klarer å få frem.

Pad Thai fikk ikke toppscore på Nam Fah.

Pad Thai fikk ikke toppscore på Nam Fah.

Den var likevel bedre enn pad ka pao en. Pad ka pao er en klassisk stekt rett som først og fremst handler om hellig basilikum, og kjøttet får en birolle sammen med avsindige mengder chili. Her lå seige skiver oksekjøtt og svømte i en rennende saus hvor gjestene måtte jobbe for på kjenne den urtete, medisinale smaken av hellig basilikum.

Sertifisert thai

På Nam Fahs hjemmeside står det at restauranten er sertifisert av det Thailandske Handelsdepartement for autentisk presentasjon og smak». Det er mulig at kokkene på restauranten har fornorsket rettene mer enn godt er siden.

- For dette gir ikke helt den gode thaifølelsen, nei, sa Pepper.

Men effektivt var det. De var ute og mette i god tid før det var gått en time, og selv om Nam Fah ikke er en billiglunsj - rettene koster nærmere 200 enn 100 - var regningen for to forretter, to hovedretter og tre mineralvann på anstendige 650 kroner.

- Skikkelig synd med den ribben, sa Salt. - For den transporterer en virkelig østover.(Vilkår)Copyright Dagens Næringsliv AS og/eller våre leverandører. Vi vil gjerne at du deler våre saker ved bruk av lenke, som leder direkte til våre sider. Kopiering eller annen form for bruk av hele eller deler av innholdet, kan kun skje etter skriftlig tillatelse eller som tillatt ved lov. For ytterligere vilkår se her.