Dagens Næringsliv

Åpne i appen

Åpne
På Lysverket i Bergen bestilte Salt og Pepper en delemeny, med blant annet fiskesuppe, ostesmørbrød og friterte biter av brosme.

På Lysverket i Bergen bestilte Salt og Pepper en delemeny, med blant annet fiskesuppe, ostesmørbrød og friterte biter av brosme.

– Er delemeny bare for dem med ekstra god tid?

Tekst

Vil du få varsel hver gang Salt & Pepper publiserer noe?

Du bestemmer selv hvor ofte, og kan skru av varselet når som helst.

Avbryt
Bergen

Med små smaksbomber til lunsj, er Lysverket en lunsjvinner i Bergen. Men du må beregne tid.

Det var mange som ble glade da Lysverket gjenåpnet sin lunsjservering for et drøyt år siden. Da Salt og Pepper tok turen innom en tidlig formiddag, var lokalet halvfullt og okkupert av turister. Den omfangsrike lunsjmenyen imponerte. Her kan man velge mellom enkle, substansielle retter som fiskesuppe, fiskeburger, kyllingsalat og ostesmørbrød, eller en mer storslått delelunsj som inneholder et sammensatt utvalg fra lunsjmenyen.

– Se, til og med sjefkokk Christopher Haatuft står på kjøkkenet i dag, sa Salt med forventning i stemmen.

Fakta: Lysverket

Rasmus Meyers Allé 9, Bergen

Telefon: 55 60 31 00

lysverket.no

Meny: ★★★★★

Mat: ★★★★★

Miljø: ★★★★★

Service/Effektivitet: ★★★★

Pris: ★★★★★

Totalt: 24

Velsmakende Neo-fjordic lunsj

Både Salt og Pepper var over gjennomsnittet lunsjsulten og gikk for den store delemenyen som inkluderte dessert og kaffe, for 395 kroner per hodet.

Bestillingen gikk fort i svingene. «Delemeny og vin», noterte den energiske servitøren før hun smilte og forsvant.

– Hva bestilte vi nå egentlig? spurte en litt overrumplet Salt, som kunne tenkte seg å spørre om både innholdet i delemenyen og vinkartet.

Heldigvis kom servitøren raskt tilbake igjen. Vinvalget falt på et glass rosévin fra Loire, som servitøren lovet ville smake av sommer og passe utmerket til ostesmørbrødene i delemenyen.

Lysverket i Bergen serverer deilig, solid lunsj. Men du bør ha god tid.

Lysverket i Bergen serverer deilig, solid lunsj. Men du bør ha god tid.

Fiskefest

Solen tittet nesten frem utenfor vinduene, da en beskjeden skål med Lysverkets sagnomsuste fiskesuppe kom på bordet med noen skiver litt traurig, lyst surdeigsbrød og smør.

– Denne suppen er en sann fornøyelse, utbrøt Pepper entusiastisk.

– Så mye smak. Den er både fet, lett og syrlig på samme tid. Bedre fiskesuppe skal man jammen lete lenge etter i vestlandshovedstaden. Bare synd porsjonen ikke er større.

Sulten gnaget fremdeles i magen, da det nesten var gått en halvtime siden suppeserveringen.

– Er delemeny bare for dem med ekstra god tid? undret Salt og kastet et misunnelig blikk på paret ved siden av. De var godt påbegynt sine enkeltretter til tross for at de ankom restauranten senere enn oss.

Ventetiden var dog glemt da et koldtbord av godsaker kom på bordet. Utvalget er ikke like ambisiøst som ved middagserveringen, men appellerende til lunsj. Vi startet først med grillede ostesmørbrød med ost fra Stavanger ysteri. Salt tygget begeistret, men Pepper som er selvutnevnt ostesmørbrød-entusiast, savnet rett og slett litt mer ost.

Små smaksbomber

Store biter med frityrstekte, saftige biter av brosme, dyppet i remulade, knaste godt mellom tennene. Lunsjens store overraskelse var likevel noen små, tilsynelatende enkle surdeigstoast med tomater fra den lille øya Brisme utenfor Stavanger, toppet med stekt sopp og friskt grønnkål.

– For en smaksbombe, sa Salt.

Den grønne salaten ble derimot stående urørt.

– Den føles litt unødvendig og kjedelig? En enkel dressing ville nok ha løftet den betraktelig, mente Pepper.

Halvveis inn i lunsjen var både vin og vannglass tomme, også her tar det en stund før en servitør noterte seg tørsten.

Sjokolade og brunost

Med nok en skvett vin i glasset, ble måltidet avsluttet med et sjenerøst stykke sjokoladekake som inneholder både brunost og mandel.

– Jeg er ingen stor brunost-spiser, men det var en vellykket komponent i sjokoladekaken, noterte en forundret Pepper.

Sjokoladekake med brunost var overraskende godt. 

Sjokoladekake med brunost var overraskende godt. 

Dessverre kom kaken i følge med to, kullsvarte og bitre americano.

– Jeg savner virkelig tiden da de hadde håndbrygget kaffe her, sa Pepper som måtte spørre etter en melkeskvett.

Lunsjen skled ut til vel to timer, noe som føltes unødvendig lenge. Men totalprisen på 1182 kroner for en rikelig lunsj og to glass vin hver, var det ingenting å si på.

(Vilkår)

(Vilkår)Copyright Dagens Næringsliv AS og/eller våre leverandører. Vi vil gjerne at du deler våre saker ved bruk av lenke, som leder direkte til våre sider. Kopiering eller annen form for bruk av hele eller deler av innholdet, kan kun skje etter skriftlig tillatelse eller som tillatt ved lov. For ytterligere vilkår se her.