Dagens Næringsliv

Åpne i appen

Åpne
Trivelig lokale hjelper ikke på maten hos Christiania.

Trivelig lokale hjelper ikke på maten hos Christiania.

Lunsjguide på Christiania: – Jeg hadde ikke spist her igjen frivillig

Tekst

Vil du få varsel hver gang Salt & Pepper publiserer noe?

Du bestemmer selv hvor ofte, og kan skru av varselet når som helst.

Avbryt
Foto

Restaurant Christiania i Oslo ser ut til å ha ambisjoner, men får det ikke helt til.

Noen danske turister og venninner godt oppi årene var blant de andre lunsjgjestene som hadde funnet veien til nyoppussede Christiania i Oslo, vis-à-vis Stortinget. Kanskje de hadde latt seg lokke av skiltet utenfor som lovet en strålende lunsj?

Fakta: Christiania

Nedre Vollgate 19, Oslo
Tel: 22 01 05 10
christianiarestaurant.no

Meny: ★★★★
Mat: ★★
Miljø: ★★★★
Service/Effektivitet: ★★★★
Pris: ★★★

Totalt: 17

Det er åtte lunsjretter å velge mellom, alt fra burger og pasta med sopp til cæsarsalat og crispy duck-salat til rundt friske 200-lappen. Eller «klassiske retter fra hele verden med en tvist», som de skriver på egne hjemmesider. Det er ingen forretter å velge mellom, men vi får kjøkkenet til å dele hummersuppen i to porsjoner.

Brød og karvesmør kom på bordet mens vi ventet på maten, alltid en hyggelig gest og trygg start.

Visuell kollaps

Et stykke kveite duppet i bunn av sjokoladebrun hummersuppe. På toppen balanserte en knall gul kule mangosorbet. Altfor kraftig og bitter smak av skalldyrinnmat ble heldigvis forsiktig mildnet av sødmen fra mangosorbeten.

Hummersuppen kom med kveite og mangosorbet.

Hummersuppen kom med kveite og mangosorbet.

– Å, nei, der kalvet isen ut i suppen, sa Salt og måtte sette opp tempoet før den smeltet helt.

– Jeg er glad vi ikke tok en hel porsjon hver, sa Pepper.

Neste rett, en byggrisotto, var iblandet ertepuré som ga den en nukleær grønnfarge. Strimler av rødkål og spirer var lesset i en haug på midten omkranset av rå gulrøtter overrislet mangosaus. Tafatt og tamt.

– Brun suppe, grønn risotto. De har det med å velge farger og presentasjon som ser uappetittlig ut, sa Salt.

Det hele hentet seg litt inn igjen av Peppers pulled duck-sandwich. Lys bakst fylt med langstekt and var krydret i søt og spicy koreansk stil med en håndfull pommes frites til. En syrlig dipp kom på siden og en altfor søt kimchi var gjemt i haugen med salatblader. Ikke store porsjonen, men den iallfall innbydende ut, og smakte helt greit.

Byggrynrisotto smakssatt med ertepuré og råkost.

Byggrynrisotto smakssatt med ertepuré og råkost.

Svelerøre

– Hvor er svelen? Har de glemt å steke den? undret Pepper.

Desserten, to små sveler, var dekket av noe som så ut som røre, men viste seg å være en klumpete sitrongress- og vaniljekrem. Med kokos-is på siden og litt sukkerknekk, var dette, de foregående rettene tatt i betraktning, en overraskende god dessert. Men igjen, forsøket på å få det til å se fancy ut, kom skjevt ut.

Christiania er blitt et trivelig lokale, men synd at maten ikke ser og smaker like bra.

– Lokalet er trivelig og noe å komme tilbake til, men jeg hadde ikke spist der igjen frivillig, sa Pepper og kikket på regningen som lå tett opp mot på 1000 kroner.

* (Vilkår)Copyright Dagens Næringsliv AS og/eller våre leverandører. Vi vil gjerne at du deler våre saker ved bruk av lenke, som leder direkte til våre sider. Kopiering eller annen form for bruk av hele eller deler av innholdet, kan kun skje etter skriftlig tillatelse eller som tillatt ved lov. For ytterligere vilkår se her.