Dagens Næringsliv

Åpne i appen

Åpne
Teatro Terrasse kjører på med lounge, litt bling-bling og matchende pizzaer i de nyåpnede lokalene i Vika.

Teatro Terrasse kjører på med lounge, litt bling-bling og matchende pizzaer i de nyåpnede lokalene i Vika.

Ekstravagant pizza for det lille ekstra

Tekst

Vil du få varsel hver gang Salt & Pepper publiserer noe?

Du bestemmer selv hvor ofte, og kan skru av varselet når som helst.

Avbryt
Foto

Teatro Terrasse serverer kreativ pizza utenfor tvangstrøyen, men det er desserten du virkelig bør ta turen for.

Pizzarestauranten Teatro i Oslo sentrum har nå fått en tilnærmet blåkopi i Vika som også er åpen til lunsj, med mye av den samme kreative toppingen og stolt promotering av 50 ulike viner på glass. Teatro Terrasse i Vika var så ny at de hadde ikke fått opp navneskilt ennå. Ikke rart vi var de eneste gjestene i det loungeinspirerte lokalet.

Les DNs anmeldelse av Teatro:

Fakta: Teatro Terrasse

Dronning Mauds gate 1, Oslo
Tel: 90 40 11 59
teatroterrasse.no

Meny: ★★★★
Mat: ★★★★★
Miljø: ★★★★
Service/Effektivitet: ★★★
Pris: ★★★★

Totalt: 20

En blid servitør viste oss veien til bordet mens kollegene sto samlet i en krok og preppet på rutinene. Vann med og uten kullsyre kom på bordet i det vi satte oss. Vi ble ivrig guidet gjennom menyen.

– Litt unødvendig å lese opp alle pizzavariantene, sa Pepper idet servitøren forlot oss i fred.

Det varte kort. Om vi hadde bestemt oss? Ikke det, nei. Vi rakk knapt å bla til side to av to i menyen før vi ble spurt igjen.

Avstander

Pop- og rockens klassikere tøt ut av høyttalerne. En annen klassiker kom på bordet. Tynnbunnet pizza med tomatsaus, røkt chili, et hint av olje tilsatt krydderblandingen vadouvan var rikelig dandert med lubne biter av indrefilet og frisket opp av syltet rødkål og koriander. Smakfullt, men mindre ekstravagant og mer klassisk enn det høres ut. Et lite knepp salt på biffen hadde gjort seg. Den tynne bunnen knaset i tennene.

Indrefilet, røkt chili og syltet rødkål ga litt mindre trøkk enn beskrivelsen – og prisen på 245 – skulle tilsi.

Indrefilet, røkt chili og syltet rødkål ga litt mindre trøkk enn beskrivelsen – og prisen på 245 – skulle tilsi.

Ikke bare smaker sashimipizzaen godt, den ser innbydende ut også.

Ikke bare smaker sashimipizzaen godt, den ser innbydende ut også.

– Det er nesten befriende å slippe den napolitanske versjonen med tykke kanter som alle skal servere nå, sa Pepper.

Avstanden til Napoli økte til astronomisk med Salts hvite sashimipizza. Slanke biter av kveite hadde fått lett varmebehandling fra pizzabunnen og flaket seg. Chilimajones, strimler av gulrot, små sting av wasabi og fire typer ost gjorde slank mat til syndig suksess.

– Det smaker sushipizza, på en god måte! Forskjellen er at det er varmt og fett, sa Salt.

Dessertkupp

Mens servitørene i starten nærmest hadde kastet seg over oss som sultne ulver, føltes vi nå forlatt og glemt der vi higet etter dessert.

Omsider fikk vi bestilt fra dessertutvalget, bestående av seks ulike smaker på iskulene og to sorbeter for 60 kroner kulen. Eller en «smaksplanke» med litt av alt for 185 kroner. Valget var enkelt. Salt karamell, jordbær og champagne, lakris og bringebær var noen av de fortreffelige kombinasjonene. Hjemmelaget inntertier.

Teatro Terrasses hjemmelagede iskrem er vel verd turen.

Teatro Terrasses hjemmelagede iskrem er vel verd turen.

– Denne desserten kommer jeg gjerne tilbake for. Er man to, er den et kupp! sa Salt.

Bare synd at hele tidsbudsjettet tikket mot en smell og den ellers effektive lunsjen allerede hadde passert halvannen time.

Selv om de forsøker å være ville og gale, hedonistiske og upmarket, har galskapen bred appell og menyen klassikere nok til at konservative pizzaelskerne finner trøst. For to pizzaer, en stor dessert på deling og en flaske Ringi, nærmet regningen seg 900 kroner. Med litt stivere pris enn andre pizzasteder, gir Teatro Terrasse deg litt ekstravaganse for pengene.

* (Vilkår)Copyright Dagens Næringsliv AS og/eller våre leverandører. Vi vil gjerne at du deler våre saker ved bruk av lenke, som leder direkte til våre sider. Kopiering eller annen form for bruk av hele eller deler av innholdet, kan kun skje etter skriftlig tillatelse eller som tillatt ved lov. For ytterligere vilkår se her.